Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Farkas Ádám

Ja, akkor a W98 nem zavar be egy "vegytiszta" DOS-os programnak? (TCNC, CNC Graph..)  
Azt nem értettem hogyan lehet átvinni egy több megás G-kodot egy flopis gépre.

000000000

Még nem használok.
De ez talán jó.

http://www.georgpotthast.de/usb/download.htm" TARGET=_fnew>Nembiztos

2vkx6unz

Használok TCNC-t. USB ment amíg olyan gépen használtam amin volt USB port. Most sajnos olyanon használom amin nincs. Annyi korlátorzás van, hogy bootoláskor legyen bent a pendrive a gépben. Azaz nem annyira rugalmas a dolog mint modernebb rendszereknél. Ethernet nincs a gépen? Hálózatba kötve könnyebb lenne megoldani amásolást.

000000000

Ajánlanám figyelmetekbe ezt a cikket.
  http://www.hwsw.hu/hirek/32010/FreeDOS_1.0.html" TARGET=_fnew>FreeDOS_1.0

2vkx6unz

Én is ezt használtam. Működött bizonyos korlátokkal.

2vkx6unz

Én a Caldera OPEN DOS-t ajánlanám. Nem üzleti célú alkalmazásra ingyenes. Multitask, tcp-ip támogatás stb.

hostya

A Win98 nem zavar be a Dos proginak, DE! arra ügyelj, hogy a szgépen a vinyó az FAT16 vagy FAT32-re legyen formázva.
Az NTFS-t a DOS nem tudja olvasni.

2vkx6unz

Erre való az NTFSDOS program és már olvasni tudod az NTFS-t. Win 9x nem kezel NTFS-t...
NT XP és a többi meg nem indul tiszta DOS módban csak multiboot lehetséges.

Farkas Ádám

A 98-at még nem tenném fel, előbb megpróbálom az USB-t rátenni, LAN-is van rajta de nincs ellen-gép..  
Dos 6.22-t használom, de az mindegy.

Farkas Ádám

nem kell NTFS, fdisk már visszaírta a vinyómat DOS particióra.

000000000

Akkor, majd én is kipróbálom.
Kényelemből nekem fenn van a 98. Igénybe veszem a Windows minden kényelmét.
Ha, meg kell, elindítom tisztán DOS módban. És ilyenkor, meg mintha a Win98 ott sem lenne.

000000000

Lehet floppy meghajtót kötni a gépre,mármint nem laptop ez a gép,ugye?
Mert ha küldesz egy címet akkor tudok küldeni pár db floopy meghajtót floopyval együtt,egyszer csináltam dos rendszerindító lemezt vagy valami hasonlót,de már elfelejtettem,hogy is kell,ebben ha segít valaki akkor már is meg van oldva a probléma.

hostya

Nagyon el kalandozunk az eredeti kérdéstől..(!)

Ismerem az NTFSDOS-t is, meg a lentebb ajánlott DOSUSB 2.0 is, de ezek nem megbízható alkalmazások egy DOS alatt futó CNC vezérlőhöz,(szerintem)
főleg ha a felhasználó nem rendelkezik megfelelő DOS-os ismeretekkel.

Ezért is javasoltam hogy Dos-os vezérlőt egy külön erre a célra szánt Pc-ről kell(ene) használni.

besirkyjh

Szia Ádám  

Ha tiszta DOS -t akarsz ( pl: Caldera7.0 ) akkor a Norton commander és párhuzamos kábel két gép között ( win commandert látja simán , "közvetlen kapcsolat két gép között " .)

besirkyjh