Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dcsaba

Tibi, ennyi a megoldás a problémádra. 3(vagy 1) darab szilárdtest relé.

http://dcsabacuccai.uw.hu/ssr.bmp" border=0>

000000000

köszönöm szépen ezzel már jutok valamire

000000000

és boldog újévet kívánok mindenkinek

keri

Nem azért de ha ehhez kapcsolási rajz kellet neked, hogy 1 azaz 1 db alkatrészt bekössél, ami lényegében relé, akkor NE ismétlem NE NYÚLJ 230V-os hálózathoz!!!!

Ez pont olyan hogy én meg a gázhoz nem nyúlok, hiába tudok csövet szerelni. A villany is veszélyes, nem érdemes szórakozni vele.

12V-os oldalon persze buherálhatsz nyugodtan, ott legfeljebb pár alkatrész bánhatja, de a reléket inkább szakemberrel köttesd be.

keri

Illetve 3 fázis 400V-hoz se...

svejk

Elkelne egy kis segítség.
Év végi nagytakarítást tartottam a vinyómon, már csak a szokásos mentés maradt hátra.
1 az 1-ben szoktam fél-egy évenként a Ghost-tal lemásolni az egész winyót, így baj esetén csak feldugom a másikat.
De most a Norton ghost azt mondja 98%-nál hogy bad sectort talált és nem tudja olvasni a forrás lemezt, így leáll.
Én eddig nem vetem észre a hibát a winyón.
Szerintetek mit futtassak rajta?

MoparMan

hdd sentinel
aztán ghost dosból bootolva, force clone opcióval

000000000

Scandisk, majd töredezettségmentesítés.

svejk

A HDD sentinel rögzíti a hibát?
Hirens' 9.1 CD-t használok nem emlékszem erre a force opcióra a Ghost-ban. ez mit csinál egyébként jobban a normálnál?

svejk

Ezek nem tartoznak a gyors és megbízható dolgok közé. A scandisk még csak-csak, de a saját töredezettségmentesítője elég vacak szerintem.

Farkas Ádám

Használ valaki DOS-t, CNC vezérlésre? A fő kérdés az USB használata, ugyanis nincsen floppy a gépen. Sokfajta leírást találok de hátha valaki néhány tanáccsal megdob :)

MoparMan

igen, és ha lehet megmenti az adatot tartalék területre másolással, a hibás rész pedig irásra tiltja.
a force esetén megpróbálja többször is klónozni a hibás területet.
vagy használhatod az ignore erros-t akkor kihagyja azt a területet

keri

Asszem a WIN98 alatt még teljes értékű DOS volt, ami mellesleg kezelte az USB-t emlékeim szerint.

Ezen felül meg Linux célszerűbb talán.

hostya

Alapból a DOS nem tudja kezelni az USB-t.

Ahogy keri írta: A Win98 WinME még Dos alapokon működött, tehát ha egy önálló szgépre telepíted a Win98-at (ME-t), akkor azon a gépen futtatható a Dos alapú CNC vezérlő Dos módban.(pl. CNC Graph)

Az USB használatához viszont a Win kell.(betöltés, telepítés..stb)

XP alatti emulált DOS többnyire nem alkalmas az ilyen CNC vezérlő progik futtatására.

dcsaba

Azért kért segítséget, mert az áramjárta dolgokban kevésbé jártas...