Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia  

Win98 alol tudsz "rendszer indito lemezt csinálni flopyra és abbol " format c: ...... stb "

zozo

format a: /sys  
 -vagy ilyesmi :)  

zozo

Rinaldo

Szia Ádám!
Dos 6.22 alatt USB-re helyezett kártya olvasót láthatóvá lehet tenni ha az elégséges neked, de a bekapcsoláskor is már rajta kell legyen és a leválasztás sem megoldott. A Dos partíció gyökerébe kel két sys fájlt bemásolni (usbaspi5.sys és DI1000dd.sys) majd a config.sys-be DEVICE=usbaspi5.sys és DEVICE=DI1000dd.sys -kén bejegyezni és menteni.
Az usbaspi.sys-ből létezik 0-5-ig ezeket teszteléssel lehet kiválasztani melyikkel működik az aktuális kártyaolvasó..
A fájlokat bemásolom a könyvtáradba ha kéred.
Buék!2012!

Rinaldo

... kártya olvasót láthatóvá..
... kártya olvasóba helyezett memória kártyát láthatóvá ..

Sanyi Bá

A WIN 3.1-est a DOS-hoz találták ki,évekig dolgoztam CNC-én ami csak dos alatt futott (már a WIN 95-öt sem tűrte),és a WIN 3.1-hez már van WIN COMMENDER is, sőt a hálózatba lehet kötni ha WIN3.11-est használsz.

svejk

Ezt favorizálja mindenki, de nekem a napokban nem sikerült egy Compaq N800C notin szóra bírni.
De azt hiszem itt is kitétel, hogy tudjun USB-ről boot-olni a gép.

svejk

Végül az http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html" TARGET=_fnew>Iobit system care progi mellett döntöttem, máskor is használtam már automatikus registry javításra.
Magyarul és érthetően beszél, 20 perc alatt elvégzett minden tisztítási funkciót a lemezjavítás és töredezettségmentesítéssel együtt.
Ezek után sikerült is a normál Ghost-olás.

10.xx ghost-om van, itt nem találtam az általad említett opciókat.

svejk

Egyedei esetre kiváló, de minden indulás után mindkét gépen felépíteni a kapcsolatot nyűgös.

MoparMan

a dos-os verzióban van (számára nem emlékszem), a gui-sban nincs!

Rinaldo

Ennél a megoldásnál nem kel hogy tudjon USB-ről boot-olni a gép.. Viszont usbaspi.sys-ből írtak néhányat, amikor nekem kelet nagyobb fájlokat átvinni Hama kártya olvasó volt kéznél, ahoz csak az usbaspi5 volt jó... ja és egy időben csak egy memória kártya lehet az olvasóban.

000000000

Kíváncsiságból kipróbáltam ezt a rendszerkarbantartó progit. Kapásból eltüntette az Opera jelszófájlját, úgyhogy se automatikus belépés, se email ellenőrzés nincs most. [#falbav] Azt hiszem maradok a Ccleanernél.

Farkas Ádám

Nem lehet floppy meghajtót kötni a gépre, ez nem laptop, ez egy pici sz.gép flash winyó van benne, és USB. A winyót átteszem egy flopys gépbe felteszem rá a rendszert, és akkor kell valami kapcsolat, jó lenne az USB. Lehet hogy a WIN98 mégis a legegyszerűbb megoldás :)

Farkas Ádám

Köszönöm Rinaldo, sokat elmondtál, a lényeg hogy nem kényelmes ez a DOS USB dolog, Sokszor szoktam módosítani a G-kodon és nem szeretném minden USB bedugásnál újraindítani a rendszert,

Farkas Ádám

Ismerem ezt a NC párhuzamos kábeles dolgot, régen sokat használtam. Hátránya hogy megint csak le kell húzni a CNC-t hogy csatlakoztassam,