Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Átlátszó zsírral dolgozok és csak a golyópályán van szóval mindent látok. Elég tiszta...azon felül én meg pont szeretem össze kenni magam :D

16/5-ös 3 bekezdéses HiWin anyát felgolyózni azért nem túl egyszerű a száraz módszerrel, azok eleve könnyebben beszorulnak ha akárhol elmozdul a golyó, szóval jobb ha nem mocorognak. Ezen felül az alsó sort nem is látod, legalább is én nem láttam. 1/4"-os golyók esetén ilyen gond nincs valóban :D

svejk

Kinek a pap, kinek a papné, nekem inkább a harangozó lánya...
Én kb, ötven ilyen szerkezet szét-össze szerelésén vagyok túl, ezek után sem fogom zsírral csinálni.
Pl. vannak itt a fórumon is jól ismert 25x25-ös 5 bekezdésűek azoknál egyszerűen egy megfelelő tölcsérbe be kel önteni a golyókat, és szépen a helyükre mennek. :))

D.Laci

A száraz módszer a tuti.
És közvetlen az orsón végezve. Egy kis müszerész csavarhúzóval szépen be lehet igazitani a golyókat.
Igy elkerülhetö hogy felrakásnál ujra áttugorjon egy golyó.
kb 5 perc egy anya felrakása .
anyi idö alat nem találok anyagot a hüvelynek, nem hogy még megcsinálni is.

svejk

[#eljen]
No meg ugye a gyári tengelyvég megmunkálás jellemzően alig kisebb átmérőjű mint a magátmérő.
jellemzően 1 mm falvastagságú csövet kell(lene) esztergálni. Ezt kiváltja amit Sasi is írt a géppapíros módszer. n ilyen esetben  prespánpapírt és celluxot használok.

D.Laci

Én szig.szalaggal hizlaltam fel.
De amióta csak az orsón golyózom fel azóta nincs rá szügség.
Elsö menetet össze igazitom az orsón és az anyában.
beledobálom a golyókat. kis elöre hátra mozgatás közben be igazitom a golyókat. hiányzó golyokat még berakom (mindig 1 -el kevesebbet).
letekerem az anyát a következö menethez itt már az elözö golyósor megadja a kellö távolságot.
Golyók be, eligazitás stb.
A lényeg a menetek helyes pozició megtalálása hogy hol lehet jol be igazitani a golyókat.

svejk

Ez a módja...

De egy 2500 hosszú 30 orsó kicsit kényelmetlen, ezzel a módszerrel.

000000000

Én ugyanígy csinálom.  
Ha kell, esztergálok hüvelyt a golyósorsó csapjára.

D.Laci

Dehogy kényelmetlen. Van nekem aza satus munkapad (lehet álitani az asztal lapját. azzal megfogom nyomotsem hagy, nem magas simán ülve meglehet csinálni. az igaz hogy a 25x25-ös 5 bekezdésüt csináltam igy ahoz nem kellet bele látnom.

Kristály Árpád

Halihó mindenkinek!

Kérdés:
Hol találom meg a Google Chrome-ben a  favorit fájlt???
Vagy kenvencek...?  
Hogyan tudom kezelni?
Esetleg egy oktató leírás film...stb.
Különben nagyon meg vagyok elégedve vele....mert a explorer az egy katasztrófa!!!

Előre is KÖSZÖNÖM!

Üdv.: Árpi

000000000

Próbáld ki az Operát! Évek óta használom.[#eljen][#eljen]

Farkas Ádám

Én minden kínai orsón egyből golyót cserélek. Van itthon egy hombár jobb minőségű golyóm. Nem tart semeddig. Fogom a kezembe és a lámpa alá állok. Száraz módszer kis-csavarhúzó. [#eljen]

vjanos

Milyen méretű golyók szoktak bennük lenni? 1/8"?

Farkas Ádám

Igen a 16-os a 20-as a 25/5-ös és a 32/5-ös orsókban 1/8" (3,175mm)