Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Ghosttal image-et csinálni a winyóról hálózati meghajtóra.

Vagy kivenni a winyót, rádugni az asztali gépre, és úgy le Ghostolni.

Ha régi vinyó és nem SATA-s hanem PATA-s akkor van hozzá adapter, a SATA-asnak ugyan olyan a csatlakozója.

r5565inr

Helló !

A linken lévő prg.-t (http://www.easeus.com/disk-copy/ )  ird ki cd-re. Egy külső USB-s portra a másik hdd. Boootolj a cd-ről és : disk_copy  

Üdv.

s7manbs8

Köszönöm a tippeket, külső winchester nincs, vinyót kivenni nem lehet, csak, hogy mit nem lehet azért írom, de a megoldásokat lejegyzem, ha más nincs ilyen módokon megoldom.

keri

Valahogy csak ki lehet venni a vinyót.  

Nem kell külső HDD, hálózati meghajtó lehet az asztali géped belsője is, csak meg kell osztani a hálózaton.

Bootolni lehet CD-ről, USB memóriáról is a Ghostot, tehát a a rendszer már döglött akkor is le tudod vele menteni, bár gondolom az lenne a lényeg, hogy ne kelljen újra telepíteni csak visszamásolni.

cu05ic9nw

Köszi megvan!!Arról megfelejtkeztem.

D.Laci

"Van a gépen Ethernet"
Közvetlen csatlakosztasd a gépeket.
Hozz létre közös Workgroup-ot "munkacsoport".
Oszd meg a mappát cagy akkár az egész meghajtót amit áttakarsz másolni.
Másik gépröl igy gond nélkül bármit áttudsz  másolni.

Véletlenül nem programózó vagy ?

xfg6v697j

találkozott már valaki olyannal,hogy behal a win,és ujratelepitéskor hiányolja az NTLDR-t.
nem is lehet feltelepíteni.
régebben már elszált így egy gépem,és most meg a gyereké.
van megoldás?

MoparMan

inditsd el ujra a telepítő lemezt
amikor kérdeyi, válaszd a "J" javítókonzolt
melyik telepítés -> 1
kapsz egy dos promptot
ide ird be:
copy <cd meghajtó betűjele>:\i386\ntldr c:\

MoparMan

000000000

Ez a probléma akkor fordulhat elő, ha az MFT-gyökérkönyvtár erősen töredezett.
Ha az MFT-gyökérkönyvtár sok fájlt tartalmaz, a mesterfájltábla olyan mértékben töredezetté válhat, hogy új lefoglalási index jön létre.  
A fájlhozzárendelések betűrendben szerepelnek a lefoglalási indexekben, így előfordulhat, hogy az NTLDR fájl a második indexbe kerül át.
Ekkor megjelenik az ismertetett párbeszédpanel.
Ezt okozhatja valami elbaxott program is ami telepakolja ezt a könyvtárat.

xfg6v697j

[#worship] továbbítom a megoldást.

s7manbs8

Kösz az ötletet, ezt is megnézzük, elvileg programozó is lennék, de már anyi mindenhez értek, hogy nem is tudom mi vagyok... :) De minden szakmában van annyi terület, hogy mindent nem tud az ember gyakorolni eleget.

RogerCo

Ez a megoldás eléggé idő igényes lesz:) Hálózaton másolni sok kicsi apró fájlt...
Ha teheted vedd ki a laptop vinyóját és egy átalakítóval tedd be az asztali gépbe. Nem tudom milyen ez a laptop, de ha vista van rajta akkor már az is lehet hogy sata-s a laptop vinyó, igy semmilyen átalakító nem kell. Ha azomban régi IDE-e ahhoz kell egy adapter.
Roger

xfg6v697j

sajnos nem lett jó.
nem jut el a javítókonzolig.
bejön a hibaüzenet,majd egy lista a végén pedig"rebut from cd" ismétlésre ugyan et.
villog a crsr de nem lehet berírni semmit.

pbalazs

Az egyik Hiren's bootCD-n láttam valami menüpontot legutóbb, hogy "replace NTLDR". Nem tudom, mire való ez, de talán egy próbát megér.