Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Létezik 1,6-os is...(szerintem Neked ilyen kell)
http://www.komprador.hu/termekek/11099/SHR_025_1846C_kozpontfuro_1_6_mm.html" TARGET=_fnew>például...

svejk

hostya

Köszönöm mindkettőtöknek.

Szalai György.
Ezt az oldalt én is megtaláltam, de ez nem erről szól. (szerintem)

Sz.József.
A geometriai méreteket én is meg tudom mérni, hiszen itt van a kezemben 2db kocsi egy-egy rövid sínnel.

Én már végig néztem az NSK, THK, HIWIN stb. katalógusokat, de ez csak hasonlít néhány tipushoz, de nem az...
Valójában hosszabb sínt kellene beszereznem hozzájuk, de így hogy  a gyártót/tipust sem tudom meghatározni, elég nehéz lesz... :((

Révész Richárd

Nekem van ilyen, és ha jól emlékszem STAR sínen fut.
Nem vagyok benne biztos, de csak január 2-án tudom megnézni leghamarabb.

hostya

Köszi neked is!

Rá próbáltam a 15-ös Star/Rexroth sínre is, hát futni fut rajta, de "kottyan" is néhány tizedet... :((

Révész Richárd

Ezért mondtam, hogy nem vagyok benne biztos.
Ezek szerint összekevertem valamivel, mert az enyém szépen fut, nem lóg.
Igaz sínnel együtt vettem

hostya

Nnnaa!  
Megtaláltam...  SKF  :)

Tehát, ha valakinek van HBW 15TA feliratu kocsija, és sínt keres hozzá, akkor az SKF-nél keresgéljen.
Az SKF 'LLBHR 15 tipusu' sín ami pontosan illeszkedik  ehhez a kocsihoz.

Jozs

Sziasztok !

Elkészítettem életem 3. relief -jét, és egy nem várt problémába futottam. Mint a képen is látható, két vizszintes csík ( Z ugrás ) képződött kb. az egész terület 1/3 -ánál és 2/3 -ánál. Azt hiszem lépésvesztés miatt lehet, csak azt nem értem, hogy ha valami hiba van a géppel, akkor miért csak ennyi rendellenesség keletkezett, és miért éppen ott.  
Örülnék ha valaki írna a lépésvesztések lehetséges okairól, hogy be tudjam keríteni a problémát. Köszi előre is !
http://cnctar.hobbycnc.hu/Jozs/Ezt_keszitettem/vagodeszka_10.jpg" border=0>

5z7aew5x

Sziasztok!
Nem tudom hol keressek, ezért próbálok segítséget kérni itt. Gépet építek MACH3-alá. Maró és eszterga kombináció lesz. Bár még nem jutottam el odáig de szeretem előre megtervezni a dolgokat... Kitaláltam, hogy jó lenne ha lehetne két kézikerekem. Így később tudnék hagyományos eszterga módban is dolgozni. Azt már tudom, hogy két LPT portot kell emiatt (és más miatt is) használnom. Az áramköri elemek dokumentációja rendelkezésre áll és össze is tudom állítani a rendszert, de ez a kézikerék nem hagy nyugodni... Hol keressek, rajz valahol létezik erről...?

Köszi!

Otako

000000000

Nekem nagyon kuplung hibának tűnik. Lehet, laza kicsit, vagy hasonló.  
Esetleg ha ismét kimarod, és ugyanazon a helyen lessz a hiba, akkor más mechanikai hiba okozza.  
Mindenképp, mechanikai hibára tippelek.  

000000000

Esetleg, a szerszám megfogás volt gyenge.

s7manbs8

Ennyiből azért nem könnyű kitalálni, a 2 ugrás úgy néz ki egy irányba esik, de ez lehet véletlen is.

000000000

Igaz. De, ha van az embernek némi, ilyen irányú tapasztalata is, azzal együtt már másképp látszik. Én se mondom tutira, de nagy valószínűséggel.  

Mivel Z ről beszélünk, aminél a lépésvesztés felfelé irányba kezdődik, ami azt jelenti, hogy mindig, lentebb, lentebb mar. Ez meg, ugye felfelé jött. Tehát, lefelé menet veszített magasságot. Ebből következtettem, amire.  

Jozs

Így van, a Z lefelé mozdulásánál lehetett valami, mert plusz kiemelkedés keletkezett. Azt sajnálom, hogy nem vizsgáltam meg nagyítóval, hanem mindjárt elkezdtem csiszolgatni, így eltüntettem a "bűnjeleket".  
De az tényleg jó ötlet hogy marjam ki ugyanígy, és az talán közelebb visz a megoldáshoz.

000000000

Álljunk meg egy szóra !
Mit is szeretnél kézi kerék ügyben, pontosabban miről is kell rajz?