Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Csapágyház, tengellyel.

zozo

Nagy fordulatra az élettartam, terhelhetőség, futáspontosság érdekében érdemes az adott furathoz minél nagyobb külső átmérőjű csapágyat választani. Később a nagyobb futáspontosság érdekében választhatsz jobb ABEC minősítésűt, az árak azonban jelentősen emelkednek.  
Kisebb csapágyakat pl. Angliából rendelek, postával is fele mint itthon.  

http://www.rcbearings.co.uk/index.php?route=product/category&path=4_10" TARGET=_fnew>bearings

Szívesen segítek  külföldi rendelésben (természetesen ellenszolgáltatás nélkül)ha valaki nem regisztrált webes vásárlásra.

sasi

Főorsó = fortuna szó eredete: Albert Hirth 1903-ban Stuttgartban alapította a Fortuna-Werke nevű céget, precíziós gépek, pl. csúcs és síkköszörűk, valamint  főorsók gyártására. 1906-ban orsóik már elérték a 60.000 fordulatszámot. Számos szabadalommal, újítással egyre nagyobb és pontosabb hajtásokat alakítottak ki, ezért a hasonló szerkentyűket nemes egyszerűséggel csak fortunának kezdték nevezni. Később főorsók precíziós csapágyait is gyártották, pl. párosított ferde hatásvonalú, stb.

279nwbpsa

Valaki meg tudná mondani,hogy 4N25 optóhoz mekkora ellenállásokat kell forrasztanom 5V esetén a bázishoz?Meg az anódhoz a 220 Ohm-os elég-e?
LPT-hez kellene leválasztónak,hogy kipróbáljak egy léptetőmotor vezérlőt.
Úgy értelmeztem,hogy ez nem a legjobb optó,de most csak ilyen van itthon...

kozo

Én 470ohmot szoktam használni.

Rinaldo

279nwbpsa

Köszönöm mindkettőtöknek!

A 470 Ohm bázishoz értendő ugye?

Rinaldo

A 6-os lábra neked nincs szükséged...
Az 1-es lábra kel az ellenállás (330-470 ohm),
a 2-es láb a PC felőli test.
A 4-es a vezérlő felőli test, az 5-ös a vezérlő bemenete (lépés vagy irány).

kozo

Én nem szoktam bekötni a (6os láb)bázist , nem kell fogdosni és akkor nem zavar be.
Az 1.es láb anódra gondoltam sorba kötni a 470ohmot.

000000000

Köszönöm a válaszokat! Teljesen kielégítőek voltak.  
Zozo köszi az ajánlást! Ha aktuális lesz lehet, hogy megkereslek bár szerintem a dombornyomott kártya elég lesz ide is.
Köszi!

279nwbpsa

Kozo,Rinaldo,rendben,így értem.Még egyszer köszönöm!
Így gyorsan összedobom már. :)

xkbv3nx0d

nem ez sajnos hajtásból adódó valami error. ez irányváltásnál mérhető kottyanás... a fogaskerék nem kottyan a lecen, még az áttétel szíjára gondolok

keri

Én pont azt hallottam, hogy minél kisebbnek kell lennie, hogy jobban bírja a fordulatot.
12-es belsővel a 32-es külső, nem is bírja a katalógus szerint a 30ezres fordulatot, nekem 28-as van azt hiszem, az 32ezres fordulat körül bírja.

zozo

Hát ez fordulatszám határérték azért függ még gyártótól, a kosár anyagától/minőségétől stb.
Lehet, nem a legnagyobb külső átmérő a nyerő, de a gyakorlatban jobban bírják a csapágyban lévő nagyobb golyók mint az aprók.

Szalai György

Tizenkettes tengelyre:
6701 külső átmérő:18mm határfordulatszám: 32000
6301 külső átmérő:37mm határfordulatszám: 20000
Nagyobb golyó, kisebb határfordulatszám.