Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

pbalazs

Nemigen volt dolgom ilyen motorokkal, nem ismerem egyáltalán őket. De az feltűnt, hogy bátran dobálóznak 80-100A-ekkel a leírásokban. Tényleg ennyi kell neki? Illetve tényleg kibírja DC-ben? A képeken úgy látni, mintha már a három tápvezeték is kicsit vékony volna ekkora áramhoz. Vagy mit látok rosszul?

keri

Erre én is kíváncsi lennék hogy számolnak ezek.

Az viszont tény, hogy durva dolgokra képesek ezek a motorok. Talán 8db ilyen motorral és hozzá tartozó rotorral http://www.youtube.com/watch?v=L75ESD9PBOw&feature=colike" TARGET=_fnew>felemeltek egy embert.

Sz.József

Amit belinkeltél az nem vezérlővel együtt van?
Egyébként milyen fordulaton akarod használni?
A 270 KV az 20V-on is csak 5400-as fordulat..
Pl. gravírozáshoz édes kevés..., ráadásul csúcson kell járatni ami megint nem jó...

http://www.ebay.com/itm/DragonSky-3500KV-Brushless-Motor-Ver-3-BL174-/280793161808?pt=AU_Toys_Hobbies_Radio_Controlled_Vehicles&hash=item416093a050" TARGET=_fnew>Egy ilyen pl nem jobb gravírozáshoz?
3500KV és csak 5-6V-al meghajtva. 20-22000-es fordulat. (gravírozáshoz talán ez is bőven elég lenne teljesítmény ügyileg...)

000000000

RC fórumtársunk használja nagy medelégedéssel. Ő fortunát hajt vele.

000000000

[#eljen]
Nem volt egy berosszi gyerek, beült a légcsavarok közé!

000000000

Az a szabályzó, kell még egy servo tester, ami vezérli.

zozo

-A linkelt moci szabályzóval (ESC) együtt van igen, Ez azonban még igényel egy 1-2ms-os PWM  
jeladó egységet. Erre a célra a legolcsóbb egy ezer Ft-os szervó teszter.  

-A 90-100A-es csúcsok bizony tény, mert logoljuk az optimális beállítás érdekében.  Tápoldalon mérjük, a szabályzó ezt 3 fázisra bontja, így vezetékenként kevesebb áram folyik a motorra.  

-A 3500KV-s moci eléggé 10V körüli feszültségre van optimalizálva, 5-6V-on sztem nagyon béna lenne. A magas KV értékűek nem igazán szeretnek kis fordulaton menni. 80-90%-os állandó fordulaton használjuk őket.
A fordulat szabályzás csak a felpörgetés miatt érdekes, de van amelyik szabályzó ezt automatikusan megoldja, így csak rá kell kapcsolni a teljes feszt.

000000000

A mach is tud adni PWM jelet , az nem jó a vezérlésére?

Sz.József

Ok, nem vagyok jártas benne, csak hangosan gondolkodtam...
""5-6V-on sztem nagyon béna lenne""
A bénaság miben nyilvánulna meg, ha 30 helyett csak kb. 20000-et fordulna?
Azért kérdezem, mert még nem fordult meg ilyen szerkezet a kezemben...

zozo

-Ha 1-és 2 ms között tud adni a Mach, akkor sztem jó. Az lpt portról jövő jelszint sztem elég is.  
-5-6V-on már nagyon nincs teljesítmény magas KV esetén. Sajna nem lineárisan csökken a feszültséggel.  
Én elsősorban  700-1300KV értékű motort (12-24V-osat)  keresnék, ami 8mm-estengellyel bír, így ER11-es szárra ráépíteném. De ne is zabáljon áramot :)

svejk

Nem mezei PWM jel kell nekik...

Sz.József

""-5-6V-on már nagyon nincs teljesítmény ""
Ez a teljesítmény csak a helikopterhez kevés vagy az 1-2W-os gravírozási teljesítményhez is?...

zozo

No, a 11V-os 3500KV moci erre a feszültségre van optimalizálva, 9V-on már fele sem a telj.
A 12-24V -ra méretezettek viszont 12V-on is jó nyomatékkal bírnak, ezért gondolnék erre.

Ígérem neked, este megpróbálom egy 3500KV moci milyen fordulaton képes még egyenletesen futni, úgy hogy közben terhelem is kicsit. Egy határon
hullámzik-rángat, de megnézem és beszámolok róla.  

zozo

Ja, és ami kimaradt, a szabályzó nem képes alacsony feszültségen normálisan dolgozni, tehát ez is gátolja a fesz csökkentést. (ettől kezd rángatni, hullámozni a ford)

Egyszerűbb lenne kefés modell mocival kísérletezni, de azok élettartama meg a mi céljainkra alacsony.

000000000

Ha jól értelmezem akkor 50Hz-es a PWM frekvencia.
Akkor az 1ms a full bal kitérés a 2ms-es kitöltés pedig a full jobb kitérés a vezérlőn.
És ha nem tévedek akkor a 1.5ms-es kitöltési impulzus szélesség a 0, azaz nyugiban van.( vezérlő közép állás)
Ezt tudná a mach is ha a min PWM kitöltést 7.5%-ra állítanám.( ez kérdéses hogy 7.5-öt elfogadja vagy sem)  
Viszont a maximummal lenne a nagyobb probléma mert az akkor 15%-nál lenne és nem 100% kitöltésnél ahogy a mach-ban is van.
Jól gondolom ?