Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerintem, egy MSD vezérlő, jól beállítva, megoldaná a gondodat.

8e8gzzjjj

Sziasztok Valaki tudna nekem segíteni? Van nekem Mach3 cnc szoftverem.És JPG-és képet átszeretnék konvertálni Gcod-á lehetséges az szerintetek? válaszotokat előre is köszönöm

xfg6v697j

teleítsd a lasycam-ot.

dcsaba

Az az amelyikben Allegro vezérlő van?

B.Tibor

Üdv mindenkinek! Új ember vagyok a fórumon. Pár hete követem a fórum történéseit.

Kedves dcsaba! Nem vagy egyedül ezzel a problémával. Most teszteljük mi is a régi típusú léptetőmotorjainkat, és az egész lépésnél (full-step) gyönyörű visszalépések és kihagyások vannak bizonyos fordulaton (a rezonancián). A fél-lépés bekapcsolásával sem tudom megszüntetni, sőt ha a névleges áramot leveszem 50%-ra, akkor sem egyenletesen megy a rezonancia környékén tökéletesen, de azért sokkal jobb. (Persze ezt terheletlen motornál nézem, és sokat javul a helyzet, ha terhelem, de szeretném, ha terhelés nélkül is tökéletesen menne)
Viszont, ha bekapcsolom az 1/8 mikrolépést, úgy néz ki tökéletes. Alig van hallható rezonancia. (Toshiba TB6560AHQ vezérlővel működik a panelem (az IC 2000 Ft))
Ez még csak füllel hallható, hogy nincs kihagyás, még nem teszteltem Mach programmal, vagy egy órával.
Valószínű csak a mikrolépésekkel tudod kivédeni ezt a problémát. Ha leveszed az áramot annyira, hogy ne rezonáljon, nem lesz ereje, és nem sok mindenre jó.

000000000

A Klavios vezérlőre gondoltam. Ahogy az új kolléga is írja 1/8  lépésre állítva, vagy hasonlóra.
Biztosan lessz olyan lépésosztás, amivel jól fog menni.  

dcsaba

Klaviotól sajnos nem vásárolunk.[#pardon1]
A mikrolépést kipróbálom. Kösz Danibá!

dcsaba

...vagy építek TB6560 ból egy vezérlést... elvégre van pár darab. Köszönöm!

s7manbs8

Az meg könnyen el tud szállni állítólag, én még sose mertem azt a félét kipróbálni ...

B.Tibor

Van egy kis panel, amit terveztem, még prototípus, pici módosítást még kíván, ha érdekel, oda is adom, csak be kell ültetni. Helyedben mindenképpen kipróbálnám.
Nekem még eddig nem szállt el a TB6560. Nem adtam neki 24V-tól többet. Így nincs semmi gondja.

s7manbs8

Meddig bírja az 36 V-ig ? amúgy

000000000

Üdvözöllek a fórumon! Tartsd meg a továbbiakban is az aktivitásod, sok évig.

000000000

Üdv a Fórumon!
Én keveslem a 24V-ot. A léptetők szeretik a nagyobb feszt.
A 6.4 Nm-eset 83V DC-ről járatom.

u3xrz0cut

hostya

De a vezérlődben nem TB6560 van ugye..?! :)
Mert ennél a fesznél,a TB6560 már halott..!