Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

keri

Nekem azért 30 éves korában kellet már cserélni a fogasláncot, mert túl nyúlt az előíráson, tiszta rossz ez a Honda [#nyes]

me3ua0a6

Semmi fejlemény acél ügyben?
Kb 14 cégtől kértem árajánlatot, 2db válaszolt is...
Komolytalanok :D

Révész Richárd

Na ja tényleg rossz.[#hehe]

svejk

Hohó!
Én nem mentem utána mert úgy vettem ki írásodból hogy kaptál még pár ötletet.
De ha gondolod megkérdezem, de milyen és mennyi anyagot is pontosan?

svejk

Lehet... tény hogy 1500 fölött már nem nagyon kell működnie, nem annyira "darabos" a forgás.

svejk

Én is azt hittem hogy hambug, amíg be nem állt a szabadonfutója a generátornak és olyan táncba kezdett a hosszbordás szíj alapjáraton hogy csoda hogy kibírta a rugós szíjfeszítő.
Tehát kell az oda ebben az elrendezésben.

svejk

Most sincs a vezérműszíjon a generátor, csak a vízpumpa és az is úgy van kitalálva élettartamilag hogy vezérműszíj, a feszítőgörgők és vízpumpa komplett csere a megadott kilométerenként.  
Ez márkától függően komplett 30-80 ezer pénz, ha be van tartva nem kell tőle félni hogy bajt csinál.
A hosszbordáson meg csak a generátor és a klímakompresszor.
Persze léteznek eltérő konstrukciók is, de manapság ez a trendi.

svejk

Vannak típusok ahol visszatértek láncosra, de kérdés mit felejtettek ki a 40 éves technikából. Majd kiderül.
A szíjas is lefutja az előír 80, vagy akár a Fiatoknál már talán a 160ezret.
A zsigánál sem lehetett menni a lánccal 80 ezernél többet, tehát bármi legyen, fontos a megfelelő anyagminőség és technológia.

Béni

Lenni kellene hozzá egy paraméterlistának, amit kézzel be lehet pötyögni.  
A PLC program ezekben még EEPROM-ban vagy Flash-ben volt, az remélhetőleg nem sérült.
Viszont szervíz dokumentációt nem lesz könnyű hozzá találni, ha az nincs meg.

svejk

Egyébként én most megszívtam az esetet.
2 éve, 190 ezernél a főtengely szíjtárcsája futófelülete kezdett el táncolni ,mert elöregedett a gumi betét. Ugyan ez volt a jelenség mint most, alapjáraton éktelen szíjrángatás.
Most, 40 ezer km megtétele után megint verte a szíj magát, ránézésre nem láttam különösebben kóvályogni a tárcsát, de hát mi más lenne, mint a múltkor.
Tárcsa megrendel, kicsit drágább márkásabb gyártótól, délutánra kézben van, szíj leszed és akkor láttam hogy beállt a generátor szabadonfutó.
Telefonos segítség, biztosat nem mond senki, mindenesetre van egy másik generátorom arról szabadonfutó átcserél - persze kuncsorog az ember az autószerelőknél mert speciális kulcs kell hozzá - jó szabadonfutóval és a régi tárcsával tökéletes a gépezet.
Pléhpofa felvesz, az új tárcsát visszavisz a boltba, hogy:  bocsi, rossz volt a diagnosztika.
Pénz visszakap...
Örül. :)

xkbv3nx0d

Van valakinek tapasztalata plexi ragasztással kapcsolatban... Kloroformról olvastam, csak aki a gyakorlatban ma is használja és hogy hány%-os és hol beszerezhető?

Köszönöm

xkbv3nx0d

vagy ami kevésbé lehet káros, valami gyári ragasztó? csak az akrifix?

Szalai György

Attól függ, mire kell és milyennek kell lennie. Egyedi feladathoz, egy kis érdesítés, zsírtalanítás után bármelyik kétkomponensű műgyanta megteszi, ha van elég felület. Még a pontatlanul összefekvő felületek közötti rést is jól kitölti és nem színeződik el.
De gyártósori munka esetében kifizetődőbb lehet a drága UV-ra kötő ragasztó, mint a tökölés.
Ha viszont oldva hegeszteni kell, és hosszú ideig garantálni a lemez anyagával pont azonos tulajdonságokat, akkor csak a tiszta oldószer és a benne oldott reszelék fog beválni.
Állandó forrás kell, vagy egyszeri alkalom?

xkbv3nx0d

az utóbbi érdekelne, ez a oldásos hegesztés... saját anyagával... kell folyamatosan de csak kis mennyiség... vagy egy nagyobb:) csak v iccelek, plexis kisebb munkáinkhoz ragasztgatni

Szalai György

Akkor kérjél szépen Te is (mint én) egy kis tetrahidrofuránt, az is oldja a plexit.
Az adok-veszekbe kérjél, és megadatik neked.