Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Ez nem körömlakklemosó kisbarbiknak !!!
Feltétlen és figyelmesen olvasd el a biztonsági adatlapját, és bánj vele körültekintően, hogy hosszú életű lehess ezen a földön.

xkbv3nx0d

hát megnlztem... nem semmi egy anyag! Lehet mégis egészségesebb az acrifix:)

9hpa53xy

Helló!

Valaki rendelkezik IKO LWL15BC sínekkel? (arra a fajtára vagyok kíváncsi, amelyiken nincsen semmi kilógó zsírzó/olajozó csavar.

Tudna valaki méreteket írni? szélesség/hosszúság/magasság?

Előre is köszönöm!

9hpa53xy

000000000

Üdv!

Tud valaki megoldást arra hogyan lehetne egy mérőórát számítógépre csatlakoztatni? Az is jó, ha eleve gépre csatlakoztatható mérőt tudtok mondani.

Rabb Ferenc

A plexi ragasztásáshoz ideális, ha a saját tiszta reszelékét kloroformban feloldod kb méz sűrűségűre.  

Ha a felületek teljesen simák, akkor elég a tiszta kloroformmal többször beecsetelni mindkét összeragasztandó felületet, aztán összenyomni. Száradás után  - ha kell - csiszolható, polírozható. Nyomtalanul ragaszt.  

Minden rémhírrel ellentétben a kloroform nem tartozik a kölönösen veszélyes mérgek közé. Persze a józan ész határain belül !!! Tehát nem kell megenni, meginni, vagy ezzel inhalálni. Régen műtéti altatásra használták. Hamar, és károsítás nélkül kiürül a szervezetből.  

Tehát jól szellőzött helyiségben, ésszerű mennyiséget használva teljes biztonsággal alkalmazható. Sajnos engedélyköteles a beszerzése...

A #11982-ben javasolt tetrahidrofurán egy kicsit karcosabb anyag, és bár sok mindent old vagy roncsol - leginkább a PVC ideális oldószere.

000000000

Sziasztok!

Valaki nem tudja véletlenül az AlMg3 anyagnak a fajlagos forgácsolási erejét vagy az anyagminőségét?

Köszönettel Petjaa

Bencze András

Ki tud valamit a Sanyo Denki PE0A030MXXXC00 AC szervoról? A motor visszacsatolás (egyszerű enkóder? és a vezérlő jel érdekel (+-10V step/dir. Ezt találtam ftp://ank.tw/op_manual/Sanyo/PE_Manual.pdf de nem ilyen.  

000000000

Amit a leírásban találtam az CW CCW jellel megy.
Az enkóder bemenete A A_ B B_ C C_ jeleket fogad.
A C C_ jel az index jel máshol Z-nek jelölik.
A cw és ccw jelet egy 30 forintos IC-vel át lehet alakítani step dir jellé.  

Bencze András

Ez mind szép, csakhogy sajnos amit ki kell váltani az köszönő viszonyban sincs a doksiban lévővel.
http://www.kepfeltoltes.hu/view/111213/8399251431_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

keri

Van egy ER16-os száram. Ti hogy teszitek rá a csapágyat?

Tengely hűt, csapágy melegít, de így is szoros, és gyorsabban átveszik egymás hőmérsékletét, mint hogy rászenvedném.

És ha fent van, hogy szeditek le? :))

dcsaba

csapágy melegít, prés... én így raktam fel. Leszedni csapágylehúzóval.
Mennyire melegíted fel a csapágyat?

dcsaba

MEg tudja vki hozzáértő mondani, hogy az alábbi móricka ábrán szereplő szerszám kúpot hogy hívják? A skiccen a 11 és a 19,7mm átmérő adatok. Behúzó-menet is van, azt nem rajzoltam be. (Nem értem hogy tud ez nyomatékot átvinni, nincs rajta menesztő rész, és nem önzáródik, hisz bőven nagyobb a kúposság, mint az önzáródási szög.  

http://dcsabacuccai.uw.hu/moricka.jpg" border=0>