Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszi,az előző válaszod nekem kicsit (nagyon) kínai volt.Egy Omron 3G3MV - A2001 típusú a frekiváltó,magyar nyelvű kézikönyv könnyen elérhető az Omron oldaláról.

svejk

Létezik.
Az egy adott célra gyártott motoroknál nem vezették ki mind a 6 kivezetést, minek címszóval.
Ha újra lett tekercseltetve szintén nagy valószínűséggel belül elkötötték a csillagpontot és kész.
A fentiekből kihámozható, hogy a kérdés az hogy hány szál drót jön ki a motorból a kapocslécre.

Jozs

Köszi mindenkinek a válaszokat!

Én olyasmire gondoltam, hogy mondjuk az egyik tengely gyorsulásával van gond. Hiszen az átellenes élekben pl. az a közös, hogy ugyanaz a tengely kezd el gyorsulni 0 -ról az előtolási sebességre. Persze arról gőzöm sincs, hogy ilyen hiba egyáltalán létezhet-e.

A marás íránya az órával ellentétes volt.

Ha úgy általában rosszak lennének a mart felületek, tehát mondjuk mindegyik saroknál jelentkeznének a hibák, akkor én is valami "globális" hibára gondoltam volna, mint pl. a maró fordulatszáma. De azt hogy a fordulatszám csak az átellenes éleknél okozzon problémát, nemtom hova tenni. Ugyanígy a nem megfelelő élszöget sem. De itt mindjárt
hozzá is teszem, hogy szinte semmi tapasztalatom nincs ezekben a dolgokban, én tényleg csak hobby szinten foglalkozom cnc -vel, nem szakmám. Tehát semmiképp nem akarnám megkérdőjelezni amit tanácsoltatok, csak okoskodom :-)

Egyébként ilyen szerszámmal dolgoztam:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Jozs/vegyes/20392.jpg" border=0>
Garant típusú, állítólag nem rossz. Nem hiszem hogy kopott lenne (( és itt ugye újra bejön az, hogyha kopott, akkor nem csak az átellenes sarkoknál kopott)), eddig ha jól emléxem csak ilyen dobozokat készítettem vele, kb. 10 darabot. Ha szerintetek ez nem ideális erre a célra tudnátok javasolni megfelelőbb kialakítású szerszámot ?

Köszi mégegyszer a tanácsokat, kipróbálom és beszámolok mire jutottam.

Jozs

ra8nsmk6w

Ez alapvetően forgácsolási probléma. A cnc-hez nincs köze. Hidd el a szakiknak

svejk

Szedett már szét valaki autó generátor szabadonfutós szíjtárcsát?
Gondolom csak roncsolással lehet.
Kíváncsi lennék a belsejére. Görgős lehet?

sufnituning

Próbáld meg azt, hogy ahol csúnya lett a marás, ott másik irányba haladva marod, tehát mondjuk a bal alsó saroknál ha eddig fentről lefele, utána balra mentél, most jobbra és felfele marjad! üdv

000000000

Ha leírsz mindent amit tudni szeretnél róla akkor ha hazaér nevelőfaterom akkor megkérdezem tőle,ő biztos szedett már szét,40éve csak autót szerel.Milyen autóban volt azt lehet tudni?

000000000

Generátorból egy pár darab biztos van itthol,bár én idáig csak hosszbordás szíjtárcsással találkoztam...

000000000

http://www.piliscar.hu/?q=node/155" TARGET=_fnew>Itt van egy kis szösszenet róla,inkább csak reklám szöveg meg működési elv.

svejk

Meg ír is hülyeséget, pl ezt:
"A szabadon futó szíjtárcsa 1500/perc motorfordulatszámig lecsatolja a
generátor forgórészét a forgattyús tengely, forgási egyenlőtlenségeiről."

Érdekes is lenne ha alapjáraton nem lenne töltés :)
Az írás többi része nagy vonalakban megállja a helyét.

Igazából ezeket nem lehet javítani, nem is akarom, csak kíváncsi vagyok hogy rakták össze.

svejk

Ami az érdekes bennük, hogy mindig megszorulnak, állandóan hajtanak, minthogy megszalajtanának.

Révész Richárd

Nem értem miért jó ez egyáltalán.Főleg, hogy a mai diesel-ek sokkal szebben járnak mint a régiek.
Még nem láttam vezérműszíj szakadást abból, hogy a generátor állandóan hajtva van.(mert ezt írja az említett oldal)

svejk

A generátort sosem a vezérműszíj hajtja.
(ez a másik bakijuk, lentebb javítják)
A magasnyomású dízeleknek kis fordulaton is nagy a nyomatékuk. Alapjáraton, vagy egész alacsony fordulatszámon egy főtengely fordulaton belül kétszer van robbanás, ez nagyon nagy szöggyorsulást eredményez nagyon egyenlőtlen a járás és mivel a generátornak jó nagy az inerciája, tépkedni akarja a szíjat,
a hagyományos szíj esetleg megcsúszna, de ezek a sok bordás szíjak, össze vissza tekerve, klíma, generátor, szíjfeszítők hosszúak és beleng a szíj, a szíjfeszítő nem győzi követni.
Ezért kis fordulaton egy főtengely fordulat alatt kétszer  mintegy "be-berántja" a generátort a szabadonfutón keresztül.
Egyébként maga a főtengelyen levő szíjtárcsa is már eleve szilent blokkos kivitel.  

(Egyébként ez az egyenlőtlen járás alapján mérnek azok a szervizes fordulatszámmérők, melyeket csak az akku pólusaira kell felcsíptetni.)

svejk

A szíj általában nem szakad el, az annál erősebb, de gyakori hogy ilyen esetben szétveri az automata szíjfeszítőt, vagy leszakítja valamelyik szíjterelő csapját.

svejk

Lehet hogy félreérthető az írásom, a "be-berántás" a normál üzemállapot.