Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

A Ferropontnál  mindent darabolnak.
Még a 20-30mm-es kazánlemezből is vágnak amennyi kell táblaszéleséggel.

me3ua0a6

Darabolják ezt is, de mindet el kell vinni. 3100mm

svejk

Én volt hogy a 130/70-es vastagfalú csőből vettem 40 mm-t.

svejk

Miből és mennyi kellene, holnap megkérdezem Neked.
De csomagban is elküldik.

me3ua0a6

60x60mm 940mm-es hosszban 2db.
Köszönöm!
Most kaptam pár bp-i cégnevet, bepróbálkozok náluk is. Legalább a szállítás megoldható legyen :)

vjanos

Ha vmi használható bp-i céget találsz, majd oszd meg légyszi...

000000000

000000000

Szia!
Köszönöm a segítséget, isten vagy!!! :)

Levente

000000000

Üdv.  
Hozzám került egy folyadékhűtő szivattyú. Van rajta egy kis háromfázisú aszinkron motor. csillagba van kötve. Nem tudom hogy jó-e a tekercseken ezt mérem:U:1000ohm V:1000ohm W:500ohm
Nem kéne egyformának lenni? Vagy ez valami segédfázis?

Antal Sándor

A csillagponthoz mérve egyformának kellene lennie.Ha fotó lenne az adat tábláról sokat segítene a dolgon.

000000000

Azok az ohmok kissé soknak tűnnek!

000000000

Sziasztok!
Lpt-nek az egyik pinjére kellene forrasztanom vezetéket,de elég béna voltam máskor is ilyen forrasztásban,ezért azt szeretném megtudni,hogy mennyire járható az az út,hogy kinyomom előröl hátrafelé a tűt ráforrasztom a vezetéket és visszatolom?vissza lehet vezetékestől tolni úgy,hogy rendesen érintkezzen majd?A vezeték amit rá kell forrasztani 0,75-ös sodrott,nem tudom,hogyha ezt megfogom akkor vissza tudom-e tolni vele a tűt rendesen.Valaki tapasztaltabb mondjon már valami trükköt erre.
Előre is köszönöm.

svejk

Ne akard már megváltoztatni a világ menetét!
Ha a helyén nem tudod megforrasztani akkor kint sem tudod. Tessék gyakorolni  a forrasztás technikáját.
Egyébként farkasfogas, normál esetben tehát nem lehet kihúzni.
Amelyiket ki lehet az gagyi csatlakozó.

cx79vmdj5

Sziasztok!

A léptetőmotoroknál egy bizonyos alacsony frekin jelentkezik motorrezonancia. Azt kérdezném, hogy ezen a frekvencián nagyobb elektromágneses zajt termel a motor?

Szalai György

Szerintem: A léptetőmotorok (általában a motorok) körül kialakuló zavaró mágneses tér gyenge, mert az állórész vasteste a mágneses erővonalakat magában tatja. Ahhoz hogy zavaróan sok erővonal kilépjen a vasból, több erővonal kéne, mint ami befér a vasba. A vasnak telítődnie kéne. Normális üzem során ez nem fordul elő.
A Hobbyisták viszont a nekik megfelelő léptetési sebesség elérése érdekében túl nagy árammal túlgerjesztik a léptetőmotort. Akár annyira is, hogy a túlgerjesztés miatti túlmelegedést már csak erősen áramoltatott léghűtéssel tudja leadni a motor. Ilyenkor létrejöhet a vas telitett állapota, de ez nem függ össze a rezonanciaponttal.
Viszont a motort tápláló vezetékek körül, a rajtuk átfolyó impulzus lefolyású áramok hatására, gyorsan változó mágneses terek alakulnak ki. Mágneses árnyékolás hiányában ez erősen hat a környezetére. Mert a mágneses indukció nem a mágneses erőtér nagyságával arányos, hanem az erőtér változási sebességével. Tehát a vezeték körül kialakuló, nem árnyékolt, gyorsan változó mágneses tér okozza a zavartatást a léptetőmotoros rendszerben. Többnyire.