Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Lehet, hogy 220/127V-os a motor?  [#conf] Tehetnél fel pár képet az adattábláról, kapocslécről és az egyéb feliratokról. Talán gyorsabban lehetne beazonosítani a "tettest" mint levelezgetve.

kfhhyweby

svejk

Hohó! Meg is találtam a képernyő mikroszkópomat, el sem volt veszve :)
Nagyon f@sza!
60x-os nagyítás és az okulár alján ott vannak a mérőbeosztások is 0,02 mm és 0,001" osztással. A látómezőbe kicsit több mint 2 mm fér el.
Azt hiszem ezt most már nem fogom elpasszolni, pedig tervbe volt az egyik találkozón bedobni a becsületkasszába.:)
De van még egy konvergencia hiba mérő, majd az még nagy örömet okozhat valakinek. :)

Rferi, még jó hogy nem jöttél el a fiókom aljában turkálni. :)

A képről valaki le tudja olvasni ennek a mikroszkópnak a nevét??? Made in Japan.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/mikroszk%f3p%20001.jpg" border=0>

svejk

*outherr Precision.
A csillag L vagy S, de gyikre sincs találat a gugliban.

kfhhyweby

Sikerült valamit kihámozni?

mxjj54gxi

Southern precision = déli precizitás
Sok találat van rá

svejk

Jól megnézve tényleg az első szó két utolsó betűje nem teljesen egyforma.
Köszönöm!

svejk

Ahogy elnézem ez egy általános hordozható mikroszkóp, csak én akasztottam rá a képcsőmikroszkóp nevet. :)
Gondoltam csak az lehet ha már egy komplett monitor szerviz cuccai közt volt, sok egyéb érdekes társával.

000000000

Ez is egy megoldás![#eljen]

wkbgzy80t

Előfeszítés nélkül 8,7 mm-t lóg be a 0,25 ös huzal. Reálisnak tűnik, de nem vennék rá mérget...nem várt problémák sora jött közbe... Pedig elvileg egyszerűnek tűnt... :) Az eredményt úgy kell érteni, hogy a tökéletesen egyenes 0,78 sűrűségű, 205 Gpa rug. mod. huzalt asztalra tesszük, két végét mereven megfogjuk, aztán kivesszük alóla az asztalt [#circling] Előfeszítésen még dolgoznom kell..

Rabb Ferenc

Az adattábla alapján egyfázisú, állandó kondenzátoros motor. Azokkal a tulajdonságokkal (és megszorításokkal) amiket már megbeszéltünk az előbb.  

A bekötését a fedél belsejében lévő alsó - egy fázisú - ábrák alapján végezd. A forgásirányt - mint láthatod - a kivezetéseken lévő sínek áthelyezésével lehet megváltoztatni.

svejk

Ez így hihető.
Jó a magyarázatod is a megértésre.:)
Én csak úgy írtam volna hogy lefektetjük, majd a két végét fixen megfogva, a távolság megtartásával felemeljük. :)