Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

mxjj54gxi

akarom mondani
És ha Zeiss az okulár, akkor abban http://global.ebay.com/91377-Mikroskop-Okularmikrometer-10100-19mm-Durchm/280388961142/item" TARGET=_fnew>ilyen mérőlemez lehet

mxjj54gxi

Az usb mikroszkóp valójában csak egy makróoptikás webkamera, ezért arra nem tudsz szálkeresztet varázsolni, mert nincsen benne köztes kép, mint egy összetett, hagyományos mikroszkópban.
(a hagyományos, összetett mikroszkópban az objektív a tubusba bevetít egy valódi képet.Ezt a valódi képet kukkolod az okulárral, mint egy lupéval, de az okulár már nem csinál másik valódi képet, mert a szemedet belekalkulálták a formációba, és a szemed alkot a látóidegen második - nagy - képet. Ebben a formációban a tubusban levő valódi kép síkjába bármit behelyezhetsz, az is élesen jelenik meg a látómeződben.)

000000000

svejk

Hmm... van valahol még a CRT-s időkből képernyőmikroszkópom, holnap elővadászom, hátha jó lenne valamire.
Látom eléggé képben vagy az optikában. :))

000000000

000000000

Ezt én is tudom.
Én egy olyan "skin"-re gondoltam, amit a kamera szoftwerjére rá lehetne húzni.

PSoft

Melyik az a jólbevált pici kis progi,amelyik a háttérben sasol,és a képernyő sarkában kiabál nekem,....ha új emilem jött???

000000000

Népszerű az Incredimail de fizetős és nem pici. Van a POP Peeper, ez pici és ingyenes. De nem tudom mennyire jó, én az Operát használom, ahhoz nem kell külön progi.

mxjj54gxi

Akkor most én tanultam valamit :)

mxjj54gxi

Gyüjtöm a régi zeisseket...

000000000

Én is már rég óta![#eljen]

sasi

Az elmúlt napokban némi szkepticizmussal figyeltem a lineáris vezeték beállításával kapcsolatos eszmefuttatásokat, úgy tűnt számomra, hogy 1500 mm alatt ez nem lehet probléma. De csak beültettétek a bogarat a kis agyamba, és úgy döntöttem egy-két órát meg ér a téma és körbejárása.  

Összeállítottam egy mérőmikroszkópot, melyet úgy lehet két kocsira rögzíteni, hogy azok távolsága hasonló lesz, mint üzem közben, mikor majd a híd is rajta lesz, így a mért érték az üzemi körülményeket fogja mutatni. A mikroszkóp mérési pontossága 1 mikron.

Referenciának a lineáris vezeték két végénél elhelyezett mérőhasábokon átvetett 0,15-ös manganin huzalt használtam, melynek egyik végét rögzítettem, a másikat lesúlyoztam. A mérőhasábokra azért volt szükség, hogy a huzal magassága azonos legyen a teljes hosszon (mikroszkóp mélységélessége kicsi!), valamint a vezeték mindkét végétől azonos távolságba legyen. A manganin huzal helyett 0,2-es zománcozott huzal alkalmasabb, mert a tárgylencse irányából érkező fényt vékony csík formájában veri vissza, és ez jól látható, jól mérhető. A huzal stabilan áll, rezgések nem befolyásolják a mérés pontosságát.  

A mért vezeték 1300 mm-es, jelenleg csak 6 db csavarral volt leszorítva. A mért hiba 0,046 mm volt.

Most már csak valami állító kengyelt kell készíteni, mert a műanyag kalapácsot a mikroszkóp nem szereti…  
A szerzett tapasztalatok alapján úgy vélem, a módszerrel mikronos pontossággal beállítható a sín egyenessége (de minek?).

http://sasovits.hu/cnc/vegyes/PB288234_miki.jpg" border=0>

http://sasovits.hu/cnc/vegyes/PB288230_huzal.jpg" border=0>

kfhhyweby

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.Vettem kéz alatt egy villanymotort.Rajta az adattábla,ami világos.De.A gyártó oldalán több infó céljából kutakodtam,és a katalógusuk szerint ilyen motor nincs.Koppintott motort vettem ezek szerint?
http://www.ceg.it/download/ING/CAT00024.pdf" TARGET=_fnew>Katalógus

A tábla szerint a tipusa:MM63C2-OML  
min 3480 Kw 0,37 Hz 60 V 220 A 2,6
És galvanizált ház,nem festett.Nem találom így.Aki tud,segítsen,én vagyok béna,és valamit elnézek,vagy valami gagyit vettem.

svejk

Ugye gyakorlatilag ezt akarnám én is megvalósítani elektronikus leolvasással, hogy ne kelljen a mikroszkóp fölé hajolni, illetve lehessen akár "zuholni" is a sínt.
Persze nem 1 mikron pontossággal.
Neked van-e fogalmad egy ilyen huzal függőleges irányú belógásáról? Én még saccolni sem tudnám:(

wkbgzy80t

Milyen vastag huzalra vagy kíváncsi, mekkora hosszon, és kb. milyen megtámasztással? Előfeszítő erőt majd kitaláljuk...