Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

wcsxp0uxa

A nyák 80x100 -as, a doboz 80x110 -es (kb).
A külsőleg megegyezik a képen láthatóval.(a billentyűzet nem túl erős)

Vetesi75

Lehet,hogy az elektronikába illene, de mivel már részemről ez a bénázás magasiskolája inkább ide írnám. Hiába van egy képletem és egyik anyagra egy végeredményem is, valószínűleg elvesztem a mértékegység-konverziók dzsungelében - sehogy nem passzol össze a kettő...
Téma: skin-hatás, áramkiszorítás. (Pontos számszerűség most még lényegtelen.)
Kérdés: Jól gondolom, hogy a jelenség - azonos egyéb körülményeket feltételezve - a vasban (acélban) sokkal intenzívebben jelentkezik, mint a rézben? (Vagy talán fordítva van?)  

pbalazs

A behatolási mélység képletében szerepel a fajlagos ellenállás, így az anyagfüggő, tehát igen, azonos körülmények közt nem azonos vasban és rézben. (vasban nagyobb, mert nagyobb a fajlagos ellenállása)

000000000

Sziasztok!Lenne egy olyan keresem,hogy valaki hozzaerto meg tudna nekem mondani,hogy az alabbi tipusu bosch rextroth csapagy szabvany,beszerezheto 25os koszorult rudra megy-e?Elore is koszonom.  MNR :R065822540

Rabb Ferenc

Vetesi75

Függ a permeabilitástól is. Az sem egyforma a két anyagnál.

000000000

Koszonom a segitsegeteket,csak azert kerdezem mert tudnek ilyet venni,de nem vagyok kepbe hogy ilyenkor turest vagy mit kell nezni.Szerintetek megvegyem,tudok hozza cncdrive,vagy klaviotol rudat venni?

Motoros

Tóth Zoltán fórumtársunk elérhetőségét keresem. Kösz előre is!

Szalai György

Egy gagyi kérdés a tapasztaltakhoz, hadd okuljanak a zöldfülűek.
Egy golyós megvezetés sínjeit mennyire illik párhuzamosra állítani, hogy azután később fussanak is rajta a hídba fogott kocsik? 0,01mm hiba még elmegy, vagy az már tűrhetetlen?

svejk

Azt az 1 századot bőven kikompenzálja a híd lába. ha meg nincs láb csak a híd oldalán rögtön a kocsi, akkor meg szépen bellítod saját magával, az egyik sínt előtte lefixálva.

svejk

Ha használt a lin. vezető, még előnyére is válik az előfeszítés :)

Szedlay Pál

Ez attól is függ mekkorák a kocsik és mennyire vannak előfeszítve.
A kisebb méreteknél és az előfeszített változatoknál kisebb a tűrés.
Ez pontosan definiálva van bármelyik gyártó leírásában. Pl. Thk

Vetesi75

Nem szeressem a párhuzamosra állítgatós felépítést. Túlhatározott, ezért különösen érzékeny.  
Az egyik vezeték vegyen el négy szabadságfokot, a vele "párhuzamos" másik vezeték a ötödiket, az mozgató-előtoló mechanika pedig a hatodikat.

000000000

VCarve -ba hol lehet beállítani, mennyit menjen mínuszba a maró?  

Révész Richárd

Az anyagban maráskor?

Toolpaths menüben.Cutdepth menüpontban, legfelül van.