Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Hát azt hogy ha összerágott a két hengeres rész akkor azt valahogy fel kel szabályozni hogy ne akadjanak össze ( nagyon picike légrések vannak egy ilyen motor belsejében ) .

svejk

Ha ez a motor régi fajta Bautz ( eredeti nevén HY, vagy HN Hibrid stepper) akkor ki ne húzd a forgórészt mert csak motorocskád marad...[#ejnye1]

svejk

Senki nem fogja neked visszamágnesezni.

KoLa

Zárni kell a mágneskört valahogy, csak már nem emlékszem hogy ki írta azt, hogy, két villáskulcsot keresztbe kell tenni rá[#nemtudom]

PSoft

Nekem vannak berilliumbronz(szikramentes)villáskulcsaim.
Az is jó rá?:)))

KoLa

Én azt nem tudom 'kérem' mert csak idéztem az emlékeimből [#eplus2]

PSoft

Egyébként a villáskulcsra jól emlékszel.

Csak nem a mágneskör zárásához kell,... hanem a művelet végén azokkal kell keresztet vetni,...a motorra.[#sir][#nevetes1]

KoLa

[#nevetes1][#eljen]Csak eszembe jutott régről![#wave]

ANTAL GÁBOR

egyszer már kérdeztem telefonon Svejktől ezt a lemágneseződést de nemigazán értettem meg. Mivel a nyáron mágnesekkel foglalkoztam ( készítettem egy örvényáramú szeparátort 154 db 50*50*25 mm es mágnes felhasználásával ) egy kicsit foglalkoztam a dolgokkal (FEMM végeselem módszerrel modelleztem )  

Ha valaki elmagyarázná hogy mi történik ha kivesszük a forgórészt akkor az ne habozzon . ( én eddig azt tudtam hogy permanens mágneseket csak ellentérrel hővel és ütéssel lehet lemágnesezni. Mi történik akkor ha az erővonalzáródást megszüntetjük Miért mágneseződik le?

besirkyjh

Majdnem mindegy hogy milyen tipusu ugyan ugy viselkedik mindegyik.  
Ha jol emlékszem akkor valami illesztet vascsövet kel beledogni és akkor nincs ez a probléma .
Pedig muszály lesz szétszedni ahoz hogy legalább leellenörizze az állapotát ( a csapágyazáshoz nem muszály ) . Ördögi kör :)  

sti33mvj7

Sziasztok
Léptetőmotorhoz  2M542-N vezérlőhöz milyen emelkedésű orsót lehet illik kell tenni  

eddig egy h1 vezérlőm volt és ott még menetes szárak mozgattak épített sin pályán szeretnék valami komolyabbat építeni  
építem a gépem rovatba /tákolmányokat /is fel lehet rakni,

juh0557j0

Én is szétszedtem régebben 4 egyforma motort is, akkor még nem is hallottam arról, hogy lemágneseződhet, így 2 napig is darabokban voltak a motortok. Újratekercseltem , összeraktam és azóta is szépen működnek.

svejk

A mágnes anyagától függ.
Az újak, pl. Neodímium már bírják.
A régi, talán Szamárium-Cobalt-ok vagy inkább az AlNiCo-val van a baj.
A tárcsamotor kapcsán irkáltam róla, de már elfelejtettem.
Nem teljesen mágneseződik le, csak elveszti úgy 50%-át, de úgy is fogalmazhatunk, hogy ha zárt körben van, akkor duplájára fele lehet mágnesezni. Mert ugye a mágnest delejezik a gyárában is. :)
Ez a fajta  
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRMyTvYfoeIHb4xwagwbFendnCwoU-8fNBthz4qsb3K7agPbLk6tQ" TARGET=_fnew>Laserjet III-as motor, és ezen típusú http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRnB1JpsjxyARVI1PnkQy27COvCHwfyv5GzIpNaPUMu8cs4onPA" TARGET=_fnew>Hybrid stepper (sokszor Bautz néven szerepel) tuti legyengülnek.
A HP-nál tapasztalat, a másodikat pedig kaptam egyet szétszedve, és köze nem volt a másik gyárihoz.

svejk

Igen egy fórumtárs írta anno, hogy az állórész után kell illeszteni egy vastagfalú vascsövet és abba úgy át lehet tolni, hogy ne szakadjanak meg az erővonalak.  De ettől még nem férsz hozzá a forgórész palástjához.
De manapság már olyan olcsók a nagy motorok is hogy nem érdemes még csapágyazni sem.

svejk

Egyébként amelyik hajlamos a lemágneseződésre tök mindegy hány napig marad szétszedve, ez első pillanatban annyi neki.