Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Sajna gépcserénél nemigen működik, az XP ilyenkor kékhalált produkál többnyire. Vagyis újra kell telepíteni a rendszert. Az Ubuntu nem gond, az elindul komoly hardvercsere után is.

svejk

Van azért esély.
lehetőleg azonos chip készletű alaplap, de minden esetben első indításkor csökkentett mód, és az idevezérlőt szabványosra állítani.
De úgy rémlik van már valami újabb biztosabb megoldás is, de az lehet nem XP-nél :(

000000000

Guru egyáltalán nem vagyok, de nekem eddig nem okozott gondot a gépcsere.
Elindulás után aktualizálja az eszközmeghajtókat és megy rendesen.
Olyan XP, amit aktiválni kell, ott lehet probléma. Nem csak lehet. Lesz is.

wcsxp0uxa

Én úgy tudom főbb alkatrész csere után újra kell aktiválni az xp meg a vistát is .

dcsaba

Működik a gépcserés dolog, ha van egy normális windózod (teljes, nem hackelt, lehetőleg minél frissebb), és megvan az új gép minden drivere. Ha átteszed a winyót, első bekapcsoláskor sokat fog dolgozni a gép mielőtt feláll a rendszer. Utána illik a drivereket átnézni, mert valszeg talál olyan eszközt amit nem tud magától felismerni. Egyébként jobb lenne új gépnél a "gyalu". Akkor nincsen fent a gépen a régi gép szemete.

bicme92us

Nem figyeltél. Van olyan XP amelyik képes javítani.

svejk

Az IDE-vezérlő a kulcsa a dolognak, ha teljesen más az új alaplapon akkor kicsi az esély.

bicme92us

Igen, igazad van, de különben néha alszol is?

bicme92us

Ahhoz nagy "szerencse kell). Van rá program Xp költöztetése.

svejk

svejk

Leírhatnád a metódust, mert már én is elfelejtettem.

juh0557j0

Most nem kapok szikrát.

Leszedtem a sínről a kocsikat, hogy megnézzem ki kell-e takarítani. Lepucoltam. Tolom rá a kocsit, erre kipattan egy golyó. Felszedem a földről, látom hol van kevesebb. Vissza akarom tenni, de nem fér bele. A golyó átmérője 3,1mm. Amik benne vannak azok meg 2,7mm-sek.[#wow1]

000000000

Akkor nem azt a golyót vetted fel a földről ami kiesett.

juh0557j0

Kizárt, hogy itt másik golyó lett volna a földön. Ilyesmit itt még sose szedtem szét.

Béni

XP-hez tippek:
Mindenképp csökkentett módban indítsd először!
(Boot-olás után F8 nyomvatartva, majd kiválasztás.)
A képernyő felbontását állítsd 800x600-ra!
Csökkentett módban minden alaplap és egyéb hardver specifikus szoftvert és driver-t távolíts el! (Videókártya, hangkártya, Ethernet-vezérlő, alaplapi erőforrások, stb. az eszközkezelő és  társai segítségével. Ez nem jelent fizikai törlést.)
Indítsd újra!
Kis szerencsével lesz egy jól döcögő XP-d, de nem fog felérni egy tiszta telepítéssel.