Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

empé13

Urak!

Ezt a gázégőt ki ismeri?
Miben/mihez van eredetileg?

http://kepfeltoltes.hu/111112/G_z_g__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Üdv: P.

4um5b65d

Házi készítés.....
Ilyet bármikor kap az ember a pécsi zsibin egy 500-asért... :)

empé13

Haha....
Honnan tudod, leskelődtél? :)

Szalai György

Adok-veszek-cserélek. © zmol  #28494-re.
Szerintem kefe nélküli „BL” motor, pláne ha lehet érezni a mágnes lüktető erejét, óvatos kézi forgatás közben. (Először mágneslemezes adattároló motorra gondoltam, de ahhoz hiányoznak a belső menetes furatok a henger tetejéből, anélkül meg hogyan rögzítenek rajta bármit.)
Háromfázisúra tekercselt állórész, állandó mágneses forgórész, és az állórészen a tekercsek alatt elhelyezett kis panelen az elektronikus kommutációhoz szükséges eszközök, valószínűleg három darab, a forgórész mágneses terét érzékelő „hall IC” (A nyolc vezetékből kettő ezek közös tápfeszültség vezetéke, háromszor kettő pedig a mágneses térrel arányos Hall feszültséget szolgáltatja a motorvezérlő áramkör számára.)
Ezek saját vezérlő áramkörről működtek rég, de ma már BL modellmotor vezérlővel óvatosan megforgatható, a hall IC-k bekötése nélkül is. Állandó fordulatszámra készültek, tehát a dinamikus tulajdonságai lusták. A csapágyazása viszont nagyon precíz lehet, ami a mai BL meghajtókkal magas fordulatszámú futást tesz lehetővé.

000000000

Olyan XML –t keresek, ahol működő végállás kapcsolók, ref kapcsoló és ferkiváltó is be van állítva.  
Próbára kellene. Valamit ellenőrizni akarok.  

Köszönöm, ha küldesz!  

mxjj54gxi

A tengelyben ott van az anyamenet, azzal meg egy nagy tárcsával fogták össze a lemezpakkot rajta, a lemezek között távtartó alugyűrűkkel.

9hpa53xy

Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni (mert béna vagyok? XD) Kellene egy speciális alkatrészt keresek, nem tudom létezik-e ilyen egyáltalán. Úgy kellene elképzelni mint egy lineáris kocsit ami mondjuk 200mm hosszú és a bele való sín is ugyan ilyen hosszú. a lényege az lenne hogy kiváltsam vele a fióksíneket ami az X-Y mozgást biztosítaná. Valaki tud ilyen cuccot? Létezik ilyen?

9hpa53xy

Bocsánat a hibátlan magyar nyelvtanért :(

000000000

Sziasztok!  
A gépész törzsfejlődés (jelenleg) egy alsóbb szintjén lévő hallgató vagyok.  
Egy házi feladatomhoz kell választanom egy CNC eszterga gépet és hozzá szerszámokat.  
Egy TAKISAWA - NEX-105 típusú gépen golndolkozok, melyekhez ki kellene választanom a megmunkáláshoz szükséges késeket.  
Van két adat amivel nem vagyok teljesen tisztában, hogy mit is jelent:  
Szerszámbefogó méret:   20 mm  
Esztergakéstartó átmérője:25 mm  
A kérdés az lenne, hogy akkor nekem most milyen késeket kellene választanom? (20x20,25x25, vagy más?)  

Néztem más gépeket is, de a legtöbben VDI20/VDI30-as volt a szerszámozás, ezekhez meg pláne nem tudom hogy kell késeket választani.  

Remélem nem voltam nagyon bunkó, hogy felmertem tenni ezeket a kérdéseket. Bízom benne, hogy kapok rájuk választ. Előre is köszönöm! :)

000000000

A késtartó fogadó mérete 25 mm. Ehhez ideális a 20 mm késszár.

4um5b65d

Hát az egyáltalán nem biztos.
Minden attól függ, hogy milyen a szerszám befogási lehetősége.
Szögletes, vagy kör alakú.

69sevc9a5

Sziasztok!Azt szeretném megkérdezni,hogy mi a neve annak a készüléknek,amit berakunk a maró,vagy kordináta fúrógép főórsójába,és mint egy mikroszkóp,rá tudunk állni mondjuk egy vonalra.Remélem érthetően fogalmaztam.Tehát olyan mint egy mikroszkóp,és be kell rakni(ISO25)a gép főórsójába,és fel lehet venni a központot,nullpontot....  
Köszönöm:Róbert  

Szalai György

000000000

Sziasztok! volna egy olyan kérdésem hogy léptető motor mitől tud megszorulni..szemét nem került bele...
Csapágy tud ilyen gondot okozni-??

9hpa53xy