Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

svejk

Jaj, jaj  most esett le Te az encoder bekötéséről beszélsz. De hiszen ott 2CN a csatlakozó neve, ahhoz hozzá ne nyúlj!!!!

Én a #11496-tól, vagyis az elejétől a CN02-es bitről beszélek!
ezt a setup-ban kell beállítani, vagy a programozókonzollal, vagy PC szoftverrel soros porton keresztül.
Mondom én hogy nem vagy egyszerű eset :))

nt4ibi7x

Bizony, nehéz eset vagyok! De remélem kibírod velem.[#eljen]

eivmhrm04

Ebben még benne az anyag.

svejk

Én kibírom, csak Te el ne rontsd a szerkezetet. :)

besirkyjh

Szia Gyuri  

Szép darab :( probáld a lapot az Optimumnál vagy a Quantumnál . elvileg készitenek is méretre is .Bimetált keres az az igazi és változo fogsürüségüt ( vékony fémhez pl )  

nt4ibi7x

Paramétereztem a CN2: 001 CW-CCW-ről a 000 Sign + Pulse-ra. De igy sem forog mindkét irányba.

svejk

Jól sejtettem, hogy ez volt a baj, most már csak biztos valami műhibát követtél el közben. :(
Most ellenőrizd a dir bemenetet a servon, hogy változik-e a logikai szint irányváltáskor.

Irányváltás után áll, vagy az előző irány szerint forog a motor.

Paraméterezés után újra kell indítani a vezérlőt, ugye tudod?

000000000

Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem,mert már olyan régen építettem gépet,hogy elfelejtettem,h hogyan kell a steps pert kiszámolni,keresgélni pedig nincs időm.
Két példa lenne amit meg kellene oldani,ha valaki a képletet is le tudná vezetni nekem akkor azt nagyon szépen megköszönném neki.(A mach gépkönyvében elég értelmezhetetlenül van leírva vagy csak én vagyok a béna.)
Szóval adott egy 2mm emelkedésű orsó és egy 1,8fokos motor féllépésben hajtva,a másik pedig egy 3mm menetemelkedésű orsó szintén 1,8fokos motorral féllépésben hajtva.
Segítségeteket előre is megköszönném.

nt4ibi7x

Hát igazad lett! Rosszul volt beálitva a Step és a  dir kimenet a Mach-ban.
Ha a gombokat használom forgatásra akkor addig forog egy-egy irányba a motor amíg tartom a gombot. Ha jól értem, akkor rendben van?
Arra ledtem figyelmes hogy a rotor picit szaggatva forog. Tudom ezt valahol orvosolni?
És a másik észrevételem hogy a motor beszok remegni és csak akkor ál le ha leszorítom az ujjaimmal a rotort. Csak paraméterezés kérdése?
Ma postáztam a csomagodat.  

Kicsa

Szia!
Az ablakba ha jól tudom,azt kell írni hogy 1 mm elmozduláshoz hány step jel kell. Egy orsó körülfordulásnál 2 mm az elmozdulásod,amihez szükség van 360/1.8 impulzusra. Tehát így 200 impluzus/2 mm a felbontás,azaz az ablakba 100at kellene írnod. Én így emlékszem.

887uiwjpw

szerintem, mivel féllépeses módban van ezért 400 impulzus kell 2mm-hez, tehát 200-t kellene beírnija

Kicsa

Efelett elsiklottam (féllépés),ez alapján valóban a 200 a helyes érték!

000000000

Ne verd át ha nem muszáj ! [#idiota]
Nem egész lépésben megy hanem fél lépésben és így 400lépés/2mm=200 Step / mm lesz !

6fabbzvm

Eddig jó, csak féllépésben hajtja, tehát 400imp/2mm=200. A másiknál 133,33333333333333333.