Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia!
Nem a H2-öt használom.MSDD 40/3.2 vettem.H1-em volt,de az egyik FET már másodszorra ment ki.Pedig a motor jól volt bekötve,zárlatot nem csináltam.Egyszer e netről letöltött gkodot futtattam,ami túl melegítette a léptecset.Azóta mindig elszáll.Pedig a motort kicseréltem.István már egyszer megnézte.Az xml azért elkűldöm

bicme92us

Az egyik haveromnak kell a leírás. Holnap többet tudok, majd beírom.
Hogy áll a csillagász projekt?
A semlegesben várom a válaszod.

nt4ibi7x

Sziasztok!  
A következő gondal küszködök. Omron 100W AC szervo rendszert próbálok beüzemelni de sajnos nem akar szótfogadni. Az a gondom hogy a motor csak az egyik irányba forog ha futtatom a programot a MACH 3-ban. A mérések alapján rájöttem hogy már a PC-böl nemjön a jel. Gondoltam hogy az alaplapban van a probléma és azt lecseréltem egy vadonat újra de a motor nem és nem forogni mindkét irányba. Holl keressem a hibát?

svejk

Az AC szervo bemenete nincs véletlen CW-CCW-impulzusra  állítva? Tipikus műhiba szokott lenni.

nt4ibi7x

Holl tudom ezt álitani?

svejk

Most nincs közelemben gépkönyv.  
Holnap tudok válaszolni rá.
SzigmaII ugye?
Vagy Smartstep?

svejk

Vagy Lonewolf féle SzigmaI?

svejk

Persze az irány jelet külön is adhatod neki, a PC-ről csak a step jele menjen. Ha akkor sem fordul meg az irány akkor van az amit én mondtam.

svejk

Ha SigmaI, akkor Cn02 3,4,5 bitjének 0-nak kell lennie, hogy a step/dir jelet fogadja.
Neked most lehet a 3 bit 1-ben van. Ez az elterjedtebb az iparban a step/dirrel szemben.

nt4ibi7x

Szia!
Igen a Lonwolftól vettem a Omron R88D-UP04V vezérlőket. Az este még bekötöttem a 400W smartsteppemet de szintén csak az egyik irányba forog.  
A Mach beálitásban nem lehet a hiba?  

nt4ibi7x

Az előző szöveg a Svejk-nek szól.

svejk

Természetesen lehet...
Csináld amit a 11495-ben írtam
Csak a step jeleket add a MACH-ból, vagy impulzusgenerátorból, és az irányt egyszerűen Te add neki egy kapcsolóval.

Ha nincs kéznél 5V, akkor egy laposelem is megfelel az irány bemenetre.

Előtte jó volt a Smartstep?

nt4ibi7x

Csak nemrég kezdtem vele foglalkozni és a Smartstep csak tegnap volt először bekötve. Holnap fogok tudni vele foglalkozni mert ma dolgozom. Holnap jelentkezek.

svejk

Gondolom a Smartstep is onnan való, testvére a múltkori rossznak?
Mondom gyakori eset, mert ugye ezek már szinte mind üzemeltek valahol, de az is lehet hogy a gyári default a CW/CCW.
A lényeg hogy még mindig nem tudtuk eldönteni hogy a PC nem adja ki az irányváltást, vagy a vezérlő nem fogadja.  
Persze a PC-t ellenőrizheted egy műszerrel(esetleg egy LED-el is, a DIR kimeneten statikusan kint van az iránytól függően az L vagy H szint.

nt4ibi7x

Nekem úgy mondták hogy egy mérőműszerrel mérjem meg hogy van e 5V a kimeneteken. Eggyenlőre a Mach-ban csak az X tengelyt engedélyeztem és ha jól tudom akkor a 2 és a 3 kimeneteken kell hogy kapjak jelet. A mérőműszer csak az eggyik kimeneten mutat áram ingadozást, éspedig 0-4 V kőzőt. Másik kimeneten csak 0 V jelez.