Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

bicme92us

Nagyon köszönöm. Átnézem. De az első lapokból látom, hogy nagyszerű segítség.
Köszönöm! Mégegyszer

guliver83

Nincs mit!Remélem jó lesz!

s7manbs8

Mi a gép baja egyébként, hátha tudunk segíteni a hiba okát kitalálni ?

svejk

Persze hogy ferde, meg bakelit kosár, meg 15 fokos.
De a többi? Mert ezt párosíthatónak árulták.

- Az univerzálisan párosítható azt jelenti, hogy veszel a világ bármely két pontján a csapágyból, és azt O vagy X elrendezésbe rakva nem kell a csapágyhézaggal foglalkozni.
Ezek a legdrágábbak.
- Vannak a párosított csapágyak, ezeket a gyártó összeválogatja és megjelöli hogy hogy szerelheted be őket. Természetesen ezt a két csapágyat együtt is árulják.
- Illetve van a mezei ferdehatásvonalú melyet akárhogy berakhatod, a csapágyhézagról neked kell gondoskodnod hézagolással vagy finombeállítással.

xkbv3nx0d

köszi közben én is ezt üzemeltem be... elég jópofa

nt4ibi7x

Szia!
B 7209 CATB P4  
B - szimetrikus belső gyűrü
7 - 1 soros ferde hatás vonalú csapágy
0 - méretezés, közepes osztály
09 - belső méret 09x5 mm=45mm  
CA - érintkezési szög 12-fok
TB - golyókosár textgumoid belső gyűrüvel vezetve
P4 - pontossági osztály ISO 492
Ha nincs továb jelölve akkor nincs párositva.

Link: http://www.ake-bearings.eu/Specialne_presne/AKE_katalog_Sk_8_2009_SK.pdf
A párositást a 9-ik oldalon találod.

svejk

Nagyon jó, érthető link, köszönöm!
Persze Te hogy úgy mondjam otthon vagy benne :)
Szerinted egy az egyben ugyanazt a jelölést használj(t)a a ZKL is?
Tehát lehet ez a link reklamálási alap?

nt4ibi7x

A Szlovákiában gyártot csapágyak egyforma szabvány szerint vannak gyártva. Az AKE cég megvásárolta a ZVL-ZKL cég Skalica-i gyárát ahol a multban is ezeket a csapágyakat gyártották. Szerintem a reklamálás a link alapján lehetséges és indokolt!  
Örülök hogy viszonozhattam a segitségedet.
Az igért termékeket sikerült megvásárolnom és hamarosan postázom.

svejk

No és http://www.ake-bearings.eu/images/AKE_Catalogue_Precision_Special_Bearings_gb.pdf" TARGET=_fnew>itt van, a számunkra könnyeebben érthető angol katalógus is.

000000000

Ide írok,mert már a másik topicban megkaptam,hogy mit bénázol.Tényleg bénázom.Hogyan tudnám megnézni,tesztelni az lpt kimenetet.Az msdd vezérlőt a rajz szerint kötöttem be,mégsem megy a motor.A logikai feszültség szint stabil  5V.
Valamelyik topicban láttam egy ledes tesztert,de most nem találom.

svejk

Az oszcilloszkóp a barátod, legalább is a korrekt mérés érdekében.
Ha ezekkel a LED-es szerkezetekkel akarsz indikálni jól nyisd ki a szemed.
De legalább annyit tegyél meg, ha látni is akarsz valamit, hogy a MACH motortuningjában az impulzusszélességet a maximumra veszed és a kimenetet aktív H-ra állítod a kimenetek setup-jában.

000000000

Egyetértek veled, de ha samo-nak oszcilloszkópja lenne nem hiszem hogy megkérdezte volna, hogy hogyan építsen led tesztert, de ha a port valamlyik bit-je / pin-je halott egy lpt teszter programmal meg egy lpt-led teszterel azért kiszűrhető.

svejk

Oké-oké,  a lényeg hogy a step jeleket nehéz LED-el indikálni, nagy fényrejű(kis áramú) kell hozzá és a leírt MACH beállításokkal van rá esély.

000000000

Írtam neked a  dtamas@....... cimedre , remélem megkapod az üzenetet.