Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

hostya

9b6n3fn2n

Kérleg benneteket erősítsetek meg. A sculptrissal próbálkozom. tényleg nagyon jól használható progi, mint ahogy azt már páran írtátok. Ugy ejól gondolom, hogy nem tudok behívni szürkeárnyalatos képet, vagy stl fájlt a továbbszerkesztéshez? Vagy mégis van rá valahogyan lehetőség?

000000000

Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni cimco edit
programhoz esztergálásnál mit kell beállítani hogy ne i k legyen a rádiusz hanem r.Köszönöm a segítséget.

000000000

Beállításoknál a Backplot és a CNC-calc fülön az Arc Type-ot kell átállítani.

000000000

Kösz a tanácsot de nekem nem reagál rá.Nemtudom miért.Esetleg valami más ötlet?

000000000

Érthetetlen dologra keresem a választ, a megoldást.  

Van, egy 500 GB. külső vincseszterem. Van még rajta üres hely 260 GB.  
Rá akarok másolni 5 GB. –os könyvtárat, és nem engedi. Azt írja ki nincs elég szabad hely:((  
Eddig úgy tudtam, 5 GB, anyagnak 5 GB hely kell:))
Mi lehet a gond?  

sanyi84

Tippelek, nem kezeli a külső rack csak 250 Gb ig a merevlemezt? Ha ez van szedd ketté. Esetleg file rendszer nem kezeli. Leszednék mindent és először leformáznám ntfs re, majd megnézném mennyit bír, ha kevés akkor kettészedném ha engedi. De lehet így sem lesz jó, ilyen felállású hibával nem, de olyannal hogy nem látta a merevlemezt az alaplap már találkoztam, ott volt egy korlátozó jumper a merevlemezen, ezeken fogadok nincs.

88nwcf22d

Ilyen volt már nálam is, egy 8 gigás pendrivénél.
4 giga hely volt rajta és 1,4 gigás filmet akartam rátenni erre kiírta hogy nincs elég hely....
Mondjuk én letöröltem róla mindent (talán formázás is volt)az utána ráment az az 1,4giga. Nem tudom hogy ez volt e a megoldás vagy nem de azóta lekopogom működik. De ennek a rejtélynek a megfejtése engem is érdekelne....

Béni

Milyen fájlrendszerrel van formázva?
Ha FAT,FAT16 vagy FAT32, akkor az a gond.
NTFS (Windows esetén) a jó!

Béni

A pendrive is formázható NTFS-re. Akkor nincs 4 gigás korlát. Csak a fájlrendszeren múlik.

hostya

Nézd meg milyen a fájlrendszer a külső vinyón.
Ha FAT-32, akkor az lehet a gond, ui. ha a másolandó könyvtárban van egy nagy fájl, akkor nekem is ilyet csinált.
Ha NTFS a fájlrendszer akkor elvileg működni kéne...  
Ha tudod, akkor mentsd le a külső vinyó tartalmát, és utána formázd le NTFS-re, utána menni fog...

000000000

Kösz a tippeket. Próbálkozom. Persze, 240 gigát lementeni ideiglenesen, az sem semmi:))

Azt nem írtam, hogy a külső 500GB vinyó USB –s egység.  
Jövök az eredménnyel.

MoparMan

000000000

fat redszer tipus hiba ahogy beni is irta..... 4gb limit fat32 on!

000000000

de viszont ha még használsz olyan gépet amin win98 vagy milenium van ezt a particiot nem fogja látni ha nzfs lesz....:)