Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

"A másik lehetőség, hogy belépsz egy új email klienssel ami minden levelet lehúz."

Ezt mondtam a Danibának egy másik topicban , de úgy látszik nem értette, hogy mire akarok kilyukadni.

4um5b65d

Danibá, hány email címed van ?

Ami az adatlapodon van azt a szolgáltató adta (illetve a szolgáltatónál kérhetted?)

000000000

Nem, nincs mentési lehetőség.  

Mi az, hogy új kliens?  

A daniba emil címet kaptam, az az bemondásra adta a Internet szolgáltatóm. .  

Mit is tegyek konkrétan?  

000000000

Van vagy 3 címem, amit használok. De, a T-online a forgalom 98% a. Elsősorban ez a baj.
A többi a Weblapjaimhoz tartozik.  

4um5b65d

Akkor első körben ezt az email címet szüntesd meg , vagyis ne tedd publikussá.
Ugyanis ez a fő email címed, ez nem tartozik másra, csak rád és a szolgáltatódra.

Aztán felmész a szolgáltatód szerverére és keresel egy olyat, hogy email cím regisztráció, vagy email cím műveletek, vagy valami hasonló szöveget találsz.

Minden komolyabb szolgáltató rendelkezésedre bocsát pár darab másodlagos email cím lehetőséget is. Ezeket nevezik "alias"-nak.
Általában 5db vagy több ilyen alias-t tudsz létrehozni. Próbáld beírni az egyikre, hogy "proba". Ekkor lesz egy "proba@t-online.hu" email címed. Az ide érkező leveleket a szolgáltatód automatikusan átirányítja a daniba@-os címedre.
Ez azért jó mert külön email címe lehet minden családtagnak, de ami sokkal fontosabb, hogy ha tele van már a tököd azzal, hogy szemét áradatot kapsz a címedre akkor egyszerűen megszünteted a "proba" címedet és vége a sok spamnak.
A "daniba" email címet viszont nem tudod megszüntetni, úgyhogy arra vigyázz.

Ha ezzel megvagy akkor szólj... lesz még tovább is.

4um5b65d

A többi nem t-online végződésű ?

4um5b65d

ezek most nem játszanak, akkor csak a t-online-ossal foglalkozz.

000000000

Ezt a címet használom a világ kezdete óta.
Évtizedes az ismertsége, üzlet köreimben is.

4um5b65d

Ezzel most ne foglalkozz, próbálj meg egy aliast létrehozni. A daniba címed ettől még megmarad.

000000000

Nem találom, hol lehetne létrehozni.

000000000

Kliens az a program amivel letöltöd az email-eket a saját gépedre. Pl: Outlook Express.
 Elindítod, csinálsz egy új fiók kapcsolatot, megadod neki a szerver címét (pl. mail.-t-online.hu, de ez nem biztos ezt meg kell nézned), megadod a nevet, a belépési nevet és jelszót. A tulajdonságoknál ellenőrizd, hogy ne legyen kipipálva a levelek törlése a szerverről letöltéskor. A küldés-fogadás gombra kattintasz, és leszed minden levelet amit talál.
 Amúgy nem tudom elképzelni, hogy nincs levél mentési lehetőség, a webes felületen. Ez olyan, mintha az autónak nem volna kereke.

000000000

Kíváncsiságból megpróbáltam regelni a t-online-ra, de fél óra alatt nem sikerült megerősíteni a regisztrációt. Szóval ez a szolgáltató egy [#levele].

279nwbpsa

Szép estét mindenkinek!

Vezérlőt szeretnék valamiképpen beüzemelni,de szokás szerint elakadtam vele... :(
Megköszönném,ha valaki segítene picikét.

Adott egy Vexta léptetőmotor vezérlő,ötfázisú,öt kivezetéses motorokhoz.
Van hozzá megfelelő áramú Berger léptetőmotor,szintén ötfázisú,de tíz kivezetéses.
Ha a motort átkötöm,akkor,ha jól sejtem használható lesz ehhez a vezérlőhöz.
Utána néztem és ha nem tévedek,akkor csillag,vagy csillag delta kötések jöhetnének szóba.Melyiket válasszam?

Szalai György

A tízvégű motornak csak azt a kötésformáját választhatod, amelyiknek a meghajtására alkalmas a vezérlőd.
Írjál többet a motorról és a vezérlőről is, tegyél fel pár képet, vagy végfok IC típusszámot.
Esetleg kérdezd meg az eladót is, ki tudja, hátha megmondja a tuttit.