Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Az elméleted jó, de azért jobban ki vannak ezek találva mint hogy ilyen probléma lenne.
Főleg hogy néha több hónapig működik.

mxjj54gxi

Csak próbálok teóriákat gyártani [#confused]

svejk

Bizony ezek a mai autók eléggé meg vannak bonyolítva, sokszor feladják a leckét még a jártasabb szakiknak is. Hogy mi lesz ebből?

000000000

Egy barátom keresne valakit, akinek feltehetne néhány kérdést GLScene programozással kapcsolatban. Ha van itt valaki, aki tudna segíteni dobjon már egy e-mailt nekem a monardi kukac gmail pont com -ra. Köszi!

svejk

Van itt egy pár PLC-khez értő fórumtárs.
Kérdezném hogy a Pilz PNOZ sorozatához konyít-e valaki?
Ez egy nem túl régi típus és a https://shop.pilz.com/eshop/b2b/publicinit.do?category=A0011B0019" TARGET=_fnew>honlapjukat böngészve úgy néz ki hogy irtó jó a támogatása az eszköznek.

Antal Sándor

A cégnél PNOZ sorozatú biztonsági reléket használunk.
Mi a problémád??

svejk

Probléma nincs, friss szerzemény, de nulláról elindulni úgy nem tudok kihez fordulni ha elakadok az gáz.
De valószínű berakom inkább az adok-veszekbe. :(
Az Omron CQM-ekkel is elszórakoztam pár hetet, de ráuntam.

Antal Sándor

Van 1 kollégám aki ha jól tudom keni vágja az omront.Ha kell valami akkor utánakérdezek.

v2vhwz32z

Srácok! Kinéztem két sínt a Z tengelyre. 20mm vastag alulapra szerelném őket.

http://kepfeltoltes.hu/view/111011/DSCN0066_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>ezek a 20-as sínek kocsikkal
http://kepfeltoltes.hu/view/111011/DSCN0067_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>másik kép

Ha összetolom a kocsikat a sínen, olyan 16 cm lenne a kocsik felfekvő felületeiknek a maximális távolsága.

Le lehetne engedni 20 cm-re függőlegesen ezt a Z tengelyt? A sín még éppen kiadná... de nem tudom mennyire megterhelő ez a kocsiknak.

Elképzelhető hogy alut is marnék majd vele kis fogásokkal persze.

v2vhwz32z

Vagy inkább nézzek mindenképpen egy hosszabb sínpárt, ha ragaszkodom a 20cm-es Z mozgáshoz?  
A Z lemezem magassága 47,5cm, tehát lehetne hosszabb sínt nézni hozzá..

v2vhwz32z

A lenti végállásban nagyobb (a kocsi lapjához képest függőleges irányú) húzó igénybevételnek is ki lehet téve a felső kocsi.. ettől féltem egy kicsit [#pardon1]

besirkyjh

Szia  

Lehet hogy kettöt nem de egy vasuuti kocsit nyugodtan rátehetsz ezekre a sinekre .Van neki adatlapja is és azon kevék az 1000Nm alatti érték/kocsi .
Hogy lesznek szerelve a kocsik a maromotor tarto alá vagy az X tengelyhez ?

v2vhwz32z

A sínek fognak mozogni, a kocsik lesznek fixen az X lemezén.
Kicsit nézelődve mások topikjában végülis nem olyan durva talán ez, de belenézek még tényleg prospektusba is. Köszi a gyors választ Zoli!

besirkyjh

Igen igy lesz jo .

Csak ugy infoként irom ( már irtam többször de hátha segit ) .Sokan nem tudnak viszonyitani ezekre a linearis kocsikra és sinekre .Olvastam az SKF ( azt hiszem 2004-es ) katalogusában hogy az Ö általuk gyártott 15-ös 4 golyosoros linearis kocsi sinnel terhelés szempontjábol egyenértékü az átmérö 70mm-es golyosperselyes lincsapággyal és vezetövel !Még az árkülönbséget nem is emliti a 15-ös kocsi javára .

v2vhwz32z

A vízszintesen elhelyezett sínek terhelését én is tudtam, hogy tonnákban mérhető. Most azon gondolkodtam el, hogy a kocsik távolságához képest hosszabb erőkarral, bár kis erővel! terheljük a kocsikat, a két felsőt letépni próbáljuk a sínről. Ilyen irányban nem emlékeztem a terhelhetőség mértékére.