Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

mxjj54gxi

vagyishogy ALKONEK-re gondolsz?

Kristály Árpád

Lehet....bocsi
Reggel megnézem... a segítőkészség vezérelt...a lényeg, hogy megvan a megoldás!

Rabb Ferenc

Mindegy az, csak pájinka legyen benne. Az mindenre jó [#pias]

mxjj54gxi

Hajjaj!
Pláne a jóféle körte! Nekem már csak az a kedvencem!

mxjj54gxi

Amúgy egyébként némelyik aluhoz az alkoneknél jobb szokott lenni a petróleum, de ezt mindig csak próbával tudjuk meg. Valószíűleg az ötvözőtől függhet, meg talán a késtől is, de az anyagok összetételéről mi rendesen semmit sem tudunk (örökölt anyagok), így foggggalmam sincs mitől függ valójában.

Kristály Árpád

Ennél egyszerübb nem is lehetne!http://www.cncdudez.co.uk/" TARGET=_fnew>Úgyan nem fából....kezdöknek ajálom....meg akinek nincs profi gépparkja

Rabb Ferenc

Általában az ötvözött aluhoz (AlSi, AlMg) jobb az ALKONEK, mert maradéktalanul elpárolog. Az ötvözetlen, lágyabb (Al99,5) anyaghoz a petróleum a megfelelő. Jobb a kenőhatása és megakadályozza az anyag maróra tapadását. De utána le kell mosni az kész darabról

besirkyjh

Sokmindent kiprobáltam de nekem a csavarlazito és az üregelö spray jött be a legjobban ( ezek is valami petroleum származékok nem ? ) .
Majd egyszer ha lesz egy olyan gépem amin tálca is van a hütöfolyadéknak adom neki orán száján .

xkbv3nx0d

most féktisztítóval próbáltuk alunál... viszonylag jól elpárolog és a práolgásból eredően is hűtő hatása van. csak ugy ez kenni nem ken hanem szárít, zsírtalanít inkább... a kérdés az, hogy kenés kelle?

000000000

sok néven fu (spiritus) denaturáltszesz..metilakohol jo vlele alut hüteni forgácsolás közben de porlaszva elg tüzveszélyes!:(
csak ne hogy rákostoljon az iletö mert stevie wonder lesz következö hátra lévö életérig....

besirkyjh

Ugy fog tudni zongorázni mint Ö ?:)

szpinya

Akkor nekem, nyert ügyem van!![#vigyor]

000000000

Üdv, mindenkinek.

Nézegetem a hiwin golyós kocsikat és megvan adva a dinamikus terhelhetőség pl.: 16420 N, akkor az gyakorlatban mit is jelent valójában? max 1.6t-val terhelhető?

000000000

világtalanul.....[#hehe]

szpinya

Nnna , ma megcsináltam a vegytesztet.
Versenyzők:
1: Weel done hideg zsíroldó
2: 10%-os háztartási sósav
3: 30-40% -os töménységű trisó oldat
4: Brigeciol
5: Kromofág

Megkerestem a gép legdzsuvásabb részét, a főorsó meghajtásnál és a cserekerekek környékét.
Mindegyik cuccből felvittem egy kis mennyiséget, hagytam neki 2-3 perc hatóidőt, majd ronggyal egyszer áttöröltem.
Kromonál nyilván nem vártam ennyit.

Hááát, magasan a torony első a well-done és a trisó.
Kromofág is jó, de nagyon észnél kell lenni vele.  
Sósav itt-ott működik, de nem az igazi.
Brigeciol csak jelenthet a többieknek.  
Ár/érték arányban viszont egyértelműen a trisó a nyerő.
Egy flakon Well-done kb:900 forint
25 deka Trisó 200 Ft----kb 10-15 liter cuccot lehet csinálni belőle.
Holnap teszek fel képet is