Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

279nwbpsa

No,lassan csak-csak összejön az a táblázat. :)

svejk

Most már csak új csapágyaim vannak :(

279nwbpsa

Üsse kavics!Táblázatnak az is megteszi... :)[#nyes]

pbalazs

Itt van 5-ös: http://www.bearings.hu/shop/golyok-es-gorgok" TARGET=_fnew>bearings.hu

Most vettem 3,969-est, hátha jó lesz a HSR20-as kocsiba, ugyanis lötyög a sinen.

pbalazs

besirkyjh

Szedd szét a biciklid hátso kerékagyát , nem rég cseréltem és ha jol emlékszem 5-ös van benne .

000000000

Nézd meg az alábbi linket:
http://site.motadistribution.com/manuals/vextajpncskmanual.pdf
itt van pentagon vezérlőkről leírás probáld ezen az alapon bekötni öt kivezetésesre.Csinálj egyszerű 1 Amp-es áramgenerátort (LM 317-el)és sorba kösd úgy a tekercseket,hogy lépkedjen körbe azonos polaritású feszültséggel.A driver helyes működéséhez kell egy egyszerű 7400 IC-vel felépített kapcsolás,hogy step/dir-el tudja vezérelni.

279nwbpsa

Az átkötést megcsináltam már.Egy ceruzaelemmel körbeléptettem a motort.Ez elvileg tehát megoldódott.
Az jön most,hogy step-dir jelekkel használhassam.
7400 IC-vel csinálnám a dolgot.
Ez az IC a CW/CCW pontokra kell legyen kötve és kész is?

000000000

Tamás emil címedre küldöm a rajzot.

279nwbpsa

Köszönöm!Mindjárt meg is nézem.

000000000

Nem csak CW/CCW pontokat kell bekötni hanem a többit is (lásd a hivatkozott Link 4-ik oldalát)
a nem használtakat földre kösd.

279nwbpsa

Megkaptam ezt a kapcsolást,csak azt hittem,hogy ennél bonyolultabb a valóságban...
Persze,gondoltam,hogy az önmagában nem elég ha csak ezt kötöm be.Csak ezen a részén akadtam meg.
Kell vennem ilyen IC-t holnap.Ha lesz rá kis időm...
Ha jól látom(értelmezem)akkor az egész/fél lépés pontját szabadon hagyva egész lépésben működik.

000000000

Ha féllépéssel üzemelteted --legalább is KERI fóromozó szerint--a motor legerősebb és a leggyorsabb.

279nwbpsa

Én ennek pont az ellenkezőjére tippeltem volna...
Hiába,nagyon nem értek az effélékhez...
Csak sikerüljön beüzemelnem,akkor kipróbálom ezt is,azt is. :)