Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen, úgy néz ki az a baj, hogy FAT32 a baj oka.  
Átvittem tömörítve a fájlt, és kitömörítés közben ki írta. A FAT32 nem támogat 4 GB -nál nagyobbat. Váltsak át NTFS –re.
Kezd összeállni a kép.  

Van olyan amit a régi Win –ek is látnak, meg az újak is?  

MoparMan

de nem 5 gigás filét akart rátenni, hanem a egy dir-t ami kb 5 giga. jó eséllyel egyik file sem nagyobb benne mint 4 giga.

Béni

Win98 SE2 alá létezik program, amivel tudja olvasni az NTFS partíción lévő fájlokat.
A későbbiek már alapból. Win95 és Win 3.x sehogyan.
http://download.chip.eu/hu/NTFS-for-Windows-98_69717.html" TARGET=_fnew>http://download.chip.eu/hu/NTFS-for-Windows-98_69717.html

000000000

A könyvtárban 1 db 5 GB –os fájl van. Se, önmagában, se könyvtárral nem ment át.

000000000

MoparMan

ok, úgy stimmel a FAT32 dolog

000000000

Ha csak ennyi a probléma, akkor egyszerűen konvertáld át. Épp a minap csináltam egy 8 gigás pendrive-val, mert nem ment rá egy DVD ISO. Pár másodperc alatt megvan. De azért csinálj biztonsági mentést,

000000000

Ja, az lett volna a kérdésem, átkonvertáláskor megmarad e ami rajta van?
Vagy kitudja, mit hoz a PC ördöge:))  

hostya

"Van olyan amit a régi Win –ek is látnak, meg az újak is? "

A FAT32 az ilyen, de ott a 4Gb korlát... :(

Ha már ugy is lemented az anyagot az USB-s vinyóról, akkor formázás előtt particionáld ketté, (pl. E: F: ) és az egyik particiót FAT 32-re formázod, a másikat meg NTFS-re.
Értelemszerűen a FAT 32-es részre azokat a dolgokat rakod fel, amiket a régebbi Win verziókkal is használni szeretnél.

hostya

Az átkonvertáláskor is kell biztonsági mentést csinálni, mint ahogy vakegér is javasolta.

000000000

Megmarad, de jobb félni. Csak gyorsabb mintha lementenéd, leformáznád majd visszamásolnád.

000000000

Hello kedves fórum társak lenne egy nagyon bugyuta kérdésem mi a különbség az AC és a DC szervomotorok között és ezeket menyire ajánlot léptetőnek használni ha lehet egyáltalán vagy inkább sima léptecset használjak ?

88nwcf22d

Mért is akarnál egy szervomotort léptetőként használni? Egyébként nem fogod tudni.
De hogy mi a különbség az ac meg a dc között azt én sem tudom.

v2vhwz32z

Ha nagy megmunkálóterületű gépre van szükséged nagy előtolási sebességgel, akkor jobb a szervómotoros rendszer, mint a léptetőmotoros.
A szervósnál van visszacsatolás, tehát ha hibázott a rendszer, leállít(hat)ja a megmunkálást, nem megy órákig tovább a munka mintha mi sem történt volna, míg a léptetősnél nincs ilyen, megy tovább a hibás darab gyártása.
A dinamikusabb mozgása mellett kisebb hangja is van talán a szervósaknak a léptetőssel szemben.
Hangolni kell a szervóst, míg a léptetős egyszerűbb jóval. Lehet hogy áttételt kell használnod szervósnál, míg a léptetősnél ritkán.
Ha szervós rendszert akarsz, a DC-s azaz az egyenáramú valamivel egyszerűbb a hangolása talán, illetve egyszerűbb itt a fórum segítségével a szervóvezérlő beszerzése (pl Sneci vezérlői).

000000000

Az egyik legfontosabb különbség, hogy a DC szénkefés és egyenárammal megy.  
Az AC váltóáramú. És nem tartalmaz szénkefét.  

Léptetőmotornak egyik se jó. De, CNC –t hajtani igen.  
A léptetőmotorokhoz képest, nagyobb fordulatszámra képesek, és viszonylag állandó nyomatékuk van.
A léptetőknek, a fordulatszám növelésével csökken a nyomatéka.  

(A motor megválasztását, az elérendő célnak kellene meghatározni, nem a divatnak.)
(Mostanában ez fordítva szokott lenni.)

Sajnos a fogalmak jelentését még erősen tanulnod kell. Ajánlom is, ha CNC –t akarsz építeni.