Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Nem akarlak elkeseríteni, de előfordulhat, hogy ezeket már csak nagyon korlátozottan gyártják, és alkalmazzák. Az áramszolgáltatók legalábbis vagy tíz éve leváltották őket az elvárásoknak jobban megfelelő, bizmut és kobaltoxid tartalmú pogácsákkal készülő, szikraközöket már nem tartalmazó túlfeszültség korlátozókra. Az újakban magasabb, kevesebb számú pogácsa van, a tokozásuk sem kerámia, hanem üvegszövet erősítésű műgyanta kompozit tok, azon pedig szilikon gumi külső burkolat és abból képzett kúszóáramút növelő szoknyák.
http://www.proidea.hu/uvill-villamosipari-185865/polimerhazas-tulfeszultseg-259454/Uvill_Tridelta_10%20kA_(1384).pdf" TARGET=_fnew>Ilyesmik.
Én úgy tudom, van még a KÖPORC (KÖbányai PORCelángyár) egy része is, de már csak a piezo kerámiával foglalkoznak.

000000000

Segítség, béna vagyok!!!
Most használtam életemben először mérőórát és azt szeretném megkérdezni,hogyha százados mérőórám van és az alap vonástól(ahol áll a mutató,mikor ráteszem az anyagra) elmozdul a mutató egy vonást le és az alaptól 3-at fel akkor mekkorát is üt nekem a tengelyem?4 századot?
Előre is köszönöm.

mxjj54gxi

Szerintem csak kettőt, mivel kettőt mozdul pluszba, és a fél fordulattal arrébb meg ugyanezt a kettőt méred minuszba. Ezért az össz elmozdulás 4 század.

zozo

No,meg a minimum ponton nullázd le az órát és egyszerűbb számolnod :)

000000000

Erre a nullázásra van valami gomb az órán,vagy úgy állítsam be,hogy 0-án legyen a mutató mikor hozzáér a tengelyhez?

mxjj54gxi

Nem lehet forgatni a skálát??
Az óra pereme körben ricnizett szokott lenni, ha azt forgatod, a skála forog vele.

000000000

Majd holnap megnézem,köszönöm az ötletet.Szívesen várok mérőóra használatával kapcsolatos tippeket/trükköket is.A munkaasztal derékszögelését is majd meg szeretném vele mérni síkbamarás után.

000000000

Köszi,nagyszerű ez a cikk!

zozo

Van amelyik órát a tetején lévő ricnis gomb forgatásával is lehet kalibrálni.

sasi

Köszönöm a válaszokat, lassan kialakul némi képem az eszközről.  
 Vegyelemzés miatt kerültem kapcsolatba a témával. Most már értem, miért nem talál az üzleti partnerem forgalmazót a betétekre (felvidéki felhasználás).  

xkbv3nx0d

Urak, Ti mit használtok hűtőfolyadéknak, pl aluhoz?

Kristály Árpád

Varsától tanultam:  
Alkoholnet...
Bútorkészitők használják, ha jól tudom spiritusz fajta...
Kitünő felületet ad!
Üdv.:Árpád

Rabb Ferenc

Spiritusz (ALKONEK) levegővel finoman porlasztva