Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

De, van egy nagyon fontos tényközlés! Ráz minden fém felület! Ezért, szerintem, a  fázis, testre kerülésének okát kellene először megkeresni.  
A pótföldelés témája, csak azután következik. Más kérdés, hogy nem tartom szerencsésnek, földileg leválasztani (szakaszolni) a hálózat különböző részét. De, lehet, ebbe tévedek. Több földelés alkalmazásakor is kellene összeköttetés, szerintem.    

sasi

Erről jut eszembe, a 60-as évek elején esténként azon vitatkozott a család, hogy ki a soros villanyoszlop püfölő.
 Az oszlopon kontakthiba volt, másfél évig nem javították meg, ezért baltával kellett döngetni az oszlopot, végül úgy elvékonyult a csapásoktól, hogy kicserélték...[#nyes]

279nwbpsa

Ha a balta megfelelő oldalával püfölitek,akkor előbb kicserélték volna![#nyes]

wkbgzy80t

A számítógép alkatrészei ráznak, de max. 5-12v (ill. nem tudom mennyi szaladgál a gépben egészségesen) van benne, merthogy akár tartósan is hozzá tudnék nyúlni, csak elég kellemetlen.

Az órához vagy 40m vezetéket kéne kihúznom, össze-vissza kanyarogna ajtókon keresztül is, ezért gondoltam, hogy a szobában csinálok egy jó sok dugós földelt foglalatot, és ok.  

Óránál látni vélek föld vezetéket, olybá tűnik, hogy az egyetlen nagy fogyasztó (boiler) az egyetlen földelt dolog, direktbe kötve egy külön kismegszakítóra, de kimérni nem tudom (fekete-fekete-piros vezetékek... :) ).

Szalai György

„ráz a gépem mint a fene,” Erre tudja a megoldást, (nem volt kérdés) ki kell húzni a konnektorból!
Kapcsoló üzemű tápok sajátja, hogy a ventilátor telefújja őket porcicával, ettől megnő a szivárgó áram. Az ember meg érzékeny, főleg ha adóbevallás előtt van, és izzad a tenyere.

Igen, az egymáshoz 20m-en belül lévő földeléseket össze kell kötni. Többnyire.

wcsxp0uxa

Az  én népi megfigyelésem  szerint ,földelés nélkül még a 24V DC rendszereim is csipegetnek ,bár ezt még sose mértem ki. A csúcstartó számomra az NDK félautomata  mosógép ,nem is tudom ,hogy tűrték a jóasszonyok .

nt4ibi7x

Szia!
A 2es a Step és a 3as a Dir.

guliver83

[#taps][#eljen]

"""Az ember meg érzékeny, főleg ha adóbevallás előtt van, és izzad a tenyere."""

000000000

svejk

Nem a por a ludas.
Minden kapcsolóüzemű tápegységben van két, általában 2,2nF Y típusú kondi, melyek mindkét bemenetet a gép fémvázára vezetik.
Ha nincs a védőföldelés bekötve, akkor a gépvázon megjelenik a két kondi által leosztott kb. 115 V-os feszültség.
Ez a feszültség érzékenységtől függően igen kellemetlen tud lenni, főleg hidegpadlós helységben, vagy radiátornak dőlve.
Életveszélyes áramerősség viszont közel sem tud kialakulni, mert a 2,2 nF reaktanciája korlátoz.
Ezért is kötelező az Y típusú kondi, nehogy átüssön.  
Én még nem is találkoztam rosszal, még villámos készüléknél sem.

svejk

PC guruk!
Régóta lassú a gépem, már vagy 4 éves XP. Ez a munkagép, képtelenség újra telepíteni.
Bekapcsolás után ránéztem a feladatkezelőre, 25-35% proszesszor használatot csinál a Google ToolbarNotifier.exe progi.
Ez még csak sima bekapcsolás semmi böngésző vagy egyéb internet alkalmazás.
Ha kilövöm akkor a procihasználat visszamegy 1-2 %-ra és jelentősen felgyorsul a gép.

Mozillát használok, de Google toolbar-ral
http://www.google.com/support/toolbar/bin/answer.py?hl=hu&answer=73961" TARGET=_fnew>Ezt találtam, de nekem nincs ilyen menüpontom.

Mit tegyek, hogy induláskor ne töltődjön be automatikusan az exe?

Nem igen értek a regisztry-hez és hasonlókhoz. :(

wkbgzy80t

Köszönöm a tanácsokat, asszem elkígyózok az óráig. 3m-es rudat tuti nem tudok itt leverni, de a talajvizet sztem még azzal sem érném el... Reméltem, hogy valami olyasmit hallok, hogy "persze, egy méter több mint elég, szuper megoldás" de valójában, mélyen legbelül már treníroztam is magam a falvésésre és vezetékezésre...

Most legalább kiderült, hogy nincs jó kezem a feszültség tapintással történő méréséhez :)

wkbgzy80t

én ugyan nem vagyok pc guru, de nekem hasonló dolgokon az msconfig program segített - alapból benne van a windowsban, parancssorból lehet indítani

svejk

Kivettem ott. Most látszatra jó. Köszönöm!

hostya

Nem vagyok PC guru, de nálam is ezt csinálta a fiamtól örökölt műhelyi szgép.
Úgy emlékszem hogy akkortól lett ilyen, mikor a mozilla frissítette magát az akkori legújjabb verzióra.
Legyalultam a Mozillát(Firefox), és újra telepítettem egy régebbi verziót.
A telepítéskor kell figyelni, mert egyszer van olyan hogy telepítse-e a Google toolbart.
Alapértelmezésben benne van a pipa, tehát ki kell venni.
Ja és a Mozilla automatikus frissítést se engedélyeztem.