Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Igaz nem sikerült C1-es csapágyat vennem, mert az SKF-es faszi asztmondta csak c2-gyárt már a cég....1 csapágy csere és már javult a forgás...2 csapágy csere és tökéletes lett!!
Nem tudom veszitett e az erejéből így a motor de az eddigi sebességének a 3X csinálja most..
Én elégedett vagyok.megfelelő lett számomra!!!

000000000

Köszönöm, tanácsaitokat!!
[#worship][#worship][#worship]

besirkyjh

eivmhrm04

Szükségem lenne egy progira,mégpedig a Gravostyle 5 re vagy valami hasonlóra amivel teljesen életre tudnám kelteni a Gravograph UNICA TX  kis gépemet.Vagy valaki akinek van ezzel a géppel tapasztalata.

ANTAL GÁBOR

Köszi István :sokat segítettél ( 10 kor már nekem is volt infóm hogy az AlNiCo  val van a baj) az egy relatíve olcsó mágnes de a stroncium ferritnél nagyobb a B je zárt körben. Viszont kicsi a koercitív ereje . Még kutatok mert érdekel ( kaptam könyv címeket ,holnap megnézem a könyvtárban )  

gorbi

Egy haver úgy szedi szét ezeket, hogy akkus fúrógéppel forgatja szétszedés közben, és ugy is rakja vissza. Állítolag nem megy tönkre.

besirkyjh

Mach3-ra nem jo ?
Ha a régebbi vezérlövel megy  akkor simán lehet Mach3-ra használni csak az LPT-t kel illeszteni .Még a tasztatura is megy ( a motor vezérlés kivételével , ahoz már bele kel nyulni a gépbe , már csináltam vagy 3-at és egyre jobban megy :)  

000000000

Sziasztok!
A párhuzamos gravírtűt meg tudná nekem modani valaki h mire jó?
http://dcsabacuccai.zxq.net/pics/0002.JPG" border=0>

sti33mvj7

Sziasztok
Léptetőmotorhoz 2M542-N vezérlőhöz milyen emelkedésű orsót lehet illik kell tenn

000000000

Erre azt tudnám mondani, hogy hülye kérdésre hülye válasz.
kicsit pontosíthatnád hogy mit is szeretnél mert így elég kicsi az esélye hogy a megfelelő választ fogod kapni.
Mellesleg tök mindegy hogy milyen orsót fogsz használni mert a vezérlő elég tág felbontást engedélyez.
A 3mm-es menetemelkedést felejtsd el mert azzal nem hozod ki egész értékre sehogy, pontosabban mindig végtelen tizedes törtre jön ki.
Viszont a menetemelkedés inkább függ az alkalmazástól mint a vezérlőtől.    

000000000

A válaszhoz még tudni kellene minimum információként a motornyomatékot, motor inerciát, mozgatott össztömeget, alkalmazás jelleget (pl. mit forgácsolsz majd a CNC gépeddel,...).
Pál pedig az előbb pár valótlanságot nagy magabiztosan, kioktató stílusban eleresztett, ne vedd minden mondatát komolyan.

me3ua0a6

Nem mélységfüggő.
Ha egy 45fokos gravírtűn nincs felületkövető és nem sík az anyag, akkor változó lesz a marás szélessége.
Párhuzamos gravírtűnél mindig egyenletes a gravírozás szélessége. Ez oda jó, ahol nem fontos a mélység.

000000000

Ezt még nem hallottam.Most mondták,hogy ez faanyagok és talán műanyag kontúrmarására,zsebmarásra a legjobb szerszám,de rámpát kell beállítani hozzá, mert fúrni nem szabad vele, mert lepattan a hegye.Köszönöm mindenkinek az infót.

000000000

Szerinted mi a valótlanság ?
Egy szó nem eset az inerciáról és az így elérhető dinamikáról.
Csak az elérhető elméleti felbontásra utaltam.
Szerinted aki ilyen kérdést tesz fel az fogja tudni mekkora a motor inerciája?
A te stílusodban letámadod hogy amit épített xar, aztán az élettől elmegy a kedve nem hogy a hobby cnc-től.
Valahogy azt mindig elfelejted hogy ez sokaknak hobby  és abból építkeznek ami csurran cseppen és nem az az elsődleges hogy dinamikailag 100%-ig tökéleteset alkossanak.  

000000000

"Szerinted mi a valótlanság ?"  
Pl. ezek:
1. "Mellesleg tök mindegy hogy milyen orsót fogsz használni ..."
2. "A 3mm-es menetemelkedést felejtsd el .."

Én itt kezdettől fogva próbálok tanácsokat adni, megmagyarázni olyan műszaki dolgokat, amikhez értek valamennyit.
Azt az unalmas lemezt meg jó lenne már félre tenned Neked is, hogy én emiatt bárkit elriasztok, meg ilyen vagy olyan a stílusom.  
Pár ember téves besértődése az értetlenségük, makacs sületlenség állításuk kapcsán pedig nem izgat fel, azt gondolom többen vannak, akik profitálnak is mondókáimból.
Mellesleg javaslom Neked, hogy mutasd meg egy semleges emberkének a 11677, 11678 válaszokat, nem hinném, hogy alul maradnék stílusban Hozzád képest azok alapján, én próbáltam ott udvariasan válaszolni szegény érdeklődőnek, hogy pontosítsa, te meg lehülyézted a kérdését.