Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Tavaly nem sikerült összefutnunk a fehérvári talin, az idén meg...nem voltál. [#rinya]

Több mint egy év után, végre...hozzám került az ajándék ÉV-UNIVERZÁL műszered.
Jó helyen volt az elmúlt egy évben, Pista egyik polcán porosodott. :)
Még egyszer köszönöm a szép ajándékot! [#worship]

Rabb Ferenc

Örülök, hogy célba ért! Köszönöm Pistának is, hogy gondosan őrizte. Most már a te gondod, hogy merre van vele az előre... [#integet2]

Motoros

Így van, én is a Pemünél vettem több fajtát, még maradt is belőle.
Mi csak szerszámguminak hívtuk, mert a kivágószerszámokba volt használatos, például a nyitott un "cigányszerszám" ledobólapját mozgatta.

PSoft

Nemrég került hozzám.
Elmúlt 40 éve hogy gyártották a Hiradástechnikai Gépgyárban.
No de...mi is ez a készülék valójában?

PSoft

szf

Bencze András

Járműdiagnosztikai műszer az tuti, ezen belül tán generátor/önindító/töltésszabályzó vizsgáló.

Szalai György

Mit talált neked a barátom?

A tiédre valaki rábabrálta azt a kis vendégpanelt a jobb felső sarkában.

PSoft

Köszönöm!
Neked és a "barátodnak" is. [#worship]
És valóban, az eredeti fölállásban nincs a vendégpanel és nincs a kapcsoló sem az előlapon.
Nem is tudom milyen meggondolásból kerültek oda.

Közben én is próbáltam kérdezni a barátomat.
És láss csodát, egy találat...hozzánk is vezetett, ide a Fórumra.
[#t19p77744#]

TBS-TEAM

Egy nem mindennapi nagyobbacska villanymotor [#eplus2]

József

LoneWolf

Hogyé adód, tesó? Vasárba' elviszem, ha megegyezünk! [#nyes][#nyes][#nyes]

LoneWolf

No, én meg találtam a régi kacatjaim között valamit... hátha valaki tudja a megfejtést, mi ez és miből - milyen célra készült... (én csináltam kb. 20 éve...).

Alga76

Gyújtóelektróda. Hajsütővasból van. :-)

jani300

Vajon rézzel van tekerve vagy aluval ?
Jártam úgy hogy letördelték nagy sorozatfúrógépről a motorokat ,és utána azt mondták nem jó ,mert alu tekercse van ....
Pedig nekem mindegy lett volna egyben ,csak forogjon .....
Akkor igen hajtottam néhány kilövési engedély után ... :)

LoneWolf

Egy régi magyar gázkazán piezo gyújtóját építettem bele egy saválló csőbe és a végére egy teflon csúcsot esztergáltam, a két elektróda átvezetésére... Évekig ezzel gyújtottam alá a gázrózsának, bográcsoláskor. Masszív, örökkévalóságnak szóló darab lett...