Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Valamikor ez volt a megszokott. Nem is olyan rég.
De most sem mindenhol más a helyzet.

PSoft

Jó kis reklámfelület! [#eljen]
"tetőfedő, bádogos"
Mindkettő ráfért(volna)...erre is. [#vigyor2]

A sisakot ugye, nem Te felejtetted ott?
A tőle jobbra sorakozókról meg, van egy elképzelésem. :)

afjybsise

Látom, hogy szereted az ilyesmit:

Ez a mi -lélekvesztő- teherliftünk[#kacsint]

PSoft

IdézLátom, hogy szereted az ilyesmit:

Szeretem?...fene tudja, de inkább igen, mint nem.
Életem része volt többek között, pld. egy ilyen liftvezérlés elkészítése, vagy felújítása is.
Jó volt, szép volt...

RJancsi

Holnap - ha el nem felejtem - lefotózom a betonkeverőm vezérlését. Ahhoz képest, hogy egy "sima" 80 literes keverő, elég jól tele van pakolva az elektromos szekrénye. Meg sem próbálom megérteni, hogy mi mire való benne. Kb. annyira szoktam kinyitni, ha valamiéert kiold egy-egy kismegszakító akkor visszanyomom. [#nyes]

afjybsise

Tavaly februárban valami megmakkant benne. egy szombat délutánomat töltöttem a helyszínen 1től este 7ig a lifttechnikus társaságában. Van kb 6 és fél kilóméter vezeték benne meg egy ötven éves rajz, amiből mára valószínűleg semmi nem úgy van, ahogy kéne. Nem tudta a végén az öreg, hogy mitől ment tönkre, azt sem, hogy mitől javult meg, de azóta működik. [#vigyor]

jani300

Beragadt egy végálláskapcsoló :)

RJancsi

Nem felejtettem el, mit gondoltok róla? Egy betonkeverőhöz elég korrekt, nem? [#nyes]

VighLajos

Miért van kétszer? Miért van kétszer?
[#nemtudom]

RJancsi

És ezt vajon hogyan sikerült kétszer posztolnom? A másodikat töröljétek légyszi!

RJancsi

Azt én is szeretném tudni! [#nemtudom]

jani300

Vélemény ?
Szinte bármit túl lehet komplikálni :)

RJancsi

Szerintem nincs túlkomplikálva. Csak német precizitás és kellően "bolondbiztos" kivitel. Van benne egy fázis sorrend figyelő rész is, és bárhogy van a fali csatlakozó bekötve, automatikusan meg tud fordítani két fázist, hogy jó irányba induljanak a motorok. Öt db 3f motor van benne, ezekből egy a hidraulika szivattyúé. Ezen kívül mindenfelé induktív érzékelők. Nem egyszerű szerkezet...

Zyklos ZK50HE

afjybsise

Azért ez nem is az a klasszikus betonkeverő, ami mellett rázta a lábát a papucsos kőműves  [#vigyor]

RJancsi

Egy kicsit komolyabb. Az előző hozzászólásomban levő linkhez képest az én gépem még ki is van egészítve egy-két aprósággal (még egy motor/keverőszár frekvencia váltóval) csak hogy érdekesebb legyen. [#nyes] Hát nem egy Praktikeres dokker az biztos.