Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

afjybsise

Ő vajon mit mér?

fy9k4amuy

Szerintem lemezvastagságra van, lakatos-bádogos szerszám lehet.

2ni23j35s

A hengerműben volt hasonló mérőeszköz, az I és U szelvények belső anygvastagságának ellenőrzésére használta a MEO.
Régvolt. Szépvolt. Koszos munka volt, de szerettem.

VighLajos

afjybsise

100 éves japán hímzőgép:

Ez a kis szilikonnak tűnő gyűrű hivatott a visszatérő rúd csattanását tompítani. Az olaj meg a por meg az évek megették némelyiket, nincs alkatrész már hozzá.
Csillapítást nem láttam még ilyen anyagból. Érdemes lehet valami másból pótolni ezt?

RJancsi

Szerintem "O" gyűrűvel lehetne pótolni. Rengeteg anyagból készítik már. Van szilikongumiból (VMQ) is különböző keménységben, de lehet, hogy nem abból kellene hanem valami másból (EPDM, Kalrez, NBR, Viton stb.).

afjybsise

Még méretét tekintve is találtam hasonló O gyűrűt, itt a mechanikai tulajdonsagoknál van a bizonytalanságom. Ezeknél a gépeknél percenkénti öltésszámot határozunk meg, lehet ez 5-800. Tehát ez egy tűrúdon percenként ennyi pofon ennek a kis gyűrűnek.
Az a tulajdonsága lenne fontos, hogy ne veszítse el a rugalmasságát, ne lapuljon ki.
A vitonra én is gondoltam.

fektiforg

Poliuterán rugónak néz ki, nálunk (Mo) a Pemü gyárt ilyen anyagot, színezése a  pu gumi keménységét határozza meg( SHORE )

RJancsi

Nem tudom mennyire bonyolult a gyűrűcseréig eljutni, de én már koromnál fogva sem további 100 évben gondolkodnék. Ha pár évente cserélni kell az talán még belefér, ezek az o-gyűrűk nem túl drágák.

mex

Nekem is van pár bontott gyűrűm, és én sem tudom az anyagát beazonosítani, (igaz nem is kellett idáig). Mindenesetre elég rugalmatlan szerintem,a sima O gyűrű puhább. Ha segítség, akkor a fotón látható darabokat elküldöm grátisz, én nem fogom felhasználni az már biztos.

fektiforg

Poliuterán -> POLIURETÁN

fektiforg

Rutinnal lehet forgácsolni is ( fúrni, esztergálni, köszörülni). Szerszám gyártásban használatos.

afjybsise

Ez egy backup gép, vettünk egy újat tavaly, inkább az érdekesség kedvéért tettem fel a kérdést. Jellemzően 1, max 3 színnel használjuk, de 12 tűhely van a gépen fejenként, szóval le tudjuk szedni egy nem használtról és mehet tovább, ha kell.
Pusztám szeretem rendben tudni a dolgokat.

afjybsise

Köszi, majd lemérem holnap, talán 6-os a tengely, kb 3-4 mm magas lehet így szemre. Hát elhagytam a házat tolómérő nélkül ma reggel [#vigyor]

afjybsise

Biztos, hogy néhányat már cseréltek rajta, mert egynémelyik még szép áttetsző színű és keményebb is. Amelyik kuka lett, az rátaknyosodott a tengelyére, kb egy ilyen megmelegedett gumicukor állaga lett.