Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

jani300

[#t24p8016#]

Most ettől kellett volna változnia a véleményemnek ?  :)
Csak megerősítetted :)
De már írtál róla ,tudtam hogy nem egy egyszerű valami .

w4sujand

Bú,

Vezetékjelölések hiányoznak.

RJancsi

És az miért baj? Ez nem egy "nyilvános" hálózat, ahol bármilyen villanyszerelő előfordulhat általános ismeretekkel. A fotó alján látható a kézikönyv, amiben pontos kapcsolási- az elosztószekrényről meg nézeti rajz van, az alapján nem nagy kunszt kitalálni, hogy mi mit csinál és melyik vezeték honnét-hová megy. Ehhez a géphez már szakszervizt illik hívni ha baja van, nem a google által kidobott legközelebbi villanyászt.[#vigyor] De eddig nem volt baja, pedig a keverőlapátokat már 3x kellett cserélni. Egyszerűen elkoptak. Nemrég vettem észre, hogy van alatta pár csepp hidraulika olaj, még nem néztem meg, hogy karmantyú vagy csőkötés szivárog. Azt még én is meg tudom javítani.

PSoft

No comment! [#vigyor2]
(pedig...lenne)

szf

RJancsi

Őszinte kíváncsisággal hallgatom! Egy hiradástechnikai készülékben sincsenek feliratozva a kábelkötegek, vezetékek, mint ahogy egy családi ház, vagy akár kisebb társasház elektromos eloszószekrényeiben sem. Jó esetben a megszakítók fölé van odabiggyesztve, hogy mihez tartozik. De amiket itt a boncolósban beraktok fotókat ipari elosztókról ott sem viszik túlzásba a vezetékek feliratozását. Akkor mi a szabály? Mikor kell és mikor nem? [#nemtudom]

PSoft

Most olvasom, én...nem is értek hozzá! [#falbav]
Engem még a...Gugli se talál meg bármilyen villanyszerelőként. [#rinya]
Mondjuk...nem is baj! [#nyes]

Szalai György

,,Mikor kell és mikor nem?"
Kell, ha kéri a megrendelő és nem, ha nem kéri.
(A pénzéért akár lóghat minden vezetékvégen egy elbeszélő költemény.)

MSZ HD 60364-5-51:2010 szerint könnyen azonosíthatónak kell lennie.
Hogy milyen szaktudású, felkészültségű vagy felszereléssel rendelkező egyén számára, valamilyen műszaki dokumentum alapján vagy az nélkül is legyen könnyen azonosítható, arról nincs szó.

svejk

"Nemrég vettem észre, hogy van alatta pár csepp hidraulika olaj, még nem néztem meg, hogy karmantyú vagy csőkötés szivárog. Azt még én is meg tudom javítani."

Én biztos nem tenném, hanem rögtön hívnám a szakszervizt mint a villamosság többi részéhez, bár ugye "nem nagy kunszt kitalálni, hogy mi mit csinál".
De ha ida is kellenekakkor oda is. :)

RJancsi

Értem a célzást, de azért lássuk be, egy hollander anyájának a meghúzása nem ugyanaz, mint megkeresni egy elektromos hibát amitől valami nem műxik. Szerencsére az olajszivárgás megmutatja hol a hiba, ha a vellany szivárog azt megrázó élmény megtalálni. [#nyes]

afjybsise

Menő ez a "slot bending" megoldás[#vigyor]

mex

Pláne akkor hasznos, ha van egy darab 10mm kazánlemezed, amit ~90°-ra kellene alakítani, a közelben meg nincs semmi alkalmas gép, csak autogén felszerelés. Bevagdosva egyenlő osztással, az épp helyeken melegítve, formára alakítható...
A bevágott részeket utólag behegesztve, már kész is a terepi javítás. [#nyes]

afjybsise

A szükség hoz ilyen megoldásokat [#nyes]

Ez lézervágott, lv 2mm. Semmi nem indokolta, se a méret, se az anyagvastagság, hogy így csináljam, de ki akartam próbálni [#vigyor]

ywathzay

Ez így ebben a formában életképtelen elgondolás.

mex

Ha Te mondod...

Muszájból azért megtette, a következő nagyjavításig. [#eplus2][#eplus2][#eplus2]