Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Nem ! az NDK s reed az szürke hosszúkás lekerekített végű  műanyag dobozban volt és szegecselve voltak a kimenő lábai  egy bakelit lemezen  ( Lehet ha nagyon keresgélek akkor találok egyet itthon )

Szalai György

[#t19p175490#]
,,Eladó a képeken látható kettő darab Knipex áramvédett fogó."
Hány amperes lehet, milyen karakterisztikával?
[#nyes]

PSoft

IdézHány amperes lehet, milyen karakterisztikával?
[#nemtudom]
De...
Mi az a két, szamárvezetővel is ellátott lyuk a pofák között? [#vigyor2]
Nem is tudtam hogy a Knipex, pancseroknak külön gyárt villamos kéziszerszámokat. [#nyes]

PSoft

Egyébként meg, teljesen felesleges a Knipex igyekezete.
Az a lyuk előbb utóbb ki fog alakulni, és...biztos hogy nem ott, ahol a gyártó mérnökei gondolják. [#vigyor]

szf

A két lyuk 1,5-ös és 2,5-ös vezetékek banklolására szolgál.
Igaz én még nem használtam így véleményt nem tudok mondani, én speciel 240-ig foggal szoktam.....[#kacsint]

PSoft

Jahhh...
Akinek van foga... :)
Én mááá' üveges sört se iszok régóta. [#vigyor]

Szalai György

Még a guminyelű csavarhúzók és kombináltfogók idejében, a volt kollégám büszkeségére, egy szép kéknyelű GEDORE oldalcsípőre nekem is sikerült két ilyen lyukat készítenem.
Az egyszerűség híve ként, egy mozdulattal tudtam elvágni vele két szál 10mm2Al vezetéket. Egy nullát, meg egy fázist. Akkor még Nki II 200 A lomha olvadóbetét védte azt a szakaszt. Nem az olvadt ki.
Egy kesztyűmbe és sok sörömbe került.

PSoft

Persze, -mint mindenkinek- nekem is van lyukas csípőfogóm.
Majd megkeresem és meghirdetem az adok-veszek ben. [#vigyor]

afjybsise

Most nem értem mi bajotok azzal a blankoló funkcióval rajta [#vigyor]
Nekem olyan lyukas fogóm van, hogy tulajdonképpen eltűnt a csőre [#vigyor]
Ugyanazon a napon tenyereltem rá egy 5 eres vezetékre, kicsit csikizett. Hát a villanyásznak nem sikerült jól feliratoznina biztosítékokat

jani300

Az enyémen gyárilag 3 luk van .
Sok mindenre jó , csak csípni nem .
Negyed órája került elő ....

jani300

Nem tud jobbat a teló . Az elején kicsit rezes a luk ....

dtb

Az a tipikus erről jut eszembe...
Havernak festettük a trabantját 380V tápfeszes kompresszorral. Már nem emlékszem, a légtömlőbe, vagy a kábelbe, de valamibe megbotlottem, és a kompresszor oldalára szerelt nyitott kapcsoló dobozra tenyereltem... Rögtön feltaláltam a break-táncot, de ami még rosszabb volt, hogy utána percekig vert a verejték, meg kóvályogtam, mint a mérgezett egér... Na akkor tanultam meg, mi a különbség a 220, meg a 380 között...

VighLajos

Éveken át működött gyermekkorom "találmánya":
60-as 220 V-os izzó, sorbakötve egy kerékpárlámpa izzóval.
Lényeg, hogy mindkettő üzemi árama nagyjából megegyezzen.

VighLajos

Az udvari világítás visszajelzője volt.

B.Zoltán

Nekem is ugyanígy működött a kinti világítás visszajelzője, amit 14 évesen mint kezdő villanyszerelő tanuló csináltam.
Még az égőknek az értékei is megegyeztek. Talán még most is megvan.