Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

szf

csak a "tekercs" miatt gyűjtöttem, gyűjtöm

KoLa

Akkoriban még 6A volt a 'világ!(ám)ítás', rádió, Tv, hűtőgép, de vegyünk még hegesztőgépet is! már meg leveri!
Most kevés a 3x32A és még mindig szegények vagyunk!

PSoft

Én meg, a varnish szalag miatt tartogatom őket. [#vigyor2]

PSoft

Gyerekkoromban a szomszédnál, még ezek elődje, a fekete bakelitházas, nagy barna porcelán "kallantyús" 4A-es volt.
Annak a három, -vagy négy- [#nemtudom] dugaljas porcelánfoglalatnak a 40-es izzókkal...az is elég volt.
Asztal fölött a mennyezetről lógó foglalat a 40-es izzóval, ugyanazon az asztalon a lámpa alatt a rádió, a drótja a porcelán foglalat oldalába dugva...
Ahogy emlékszem, nem is volt külön dugalj abba a lakásba.
A "hűtőszekrény" meg, a mögöttünk levő másik szomszédos telken volt, oda hordta mindenki a jegelni valóját.(akinek nem volt saját ásott kútja) [#vigyor2]

KoLa

Nekünk volt egy 11méter mély kutunk ez volt a hűtőgép nyáron.
Mindig azt számoltuk hány téglára van a vízszint...
Télen-nyáron 8-10 fokos vízzel, most a fúrt kutam is ezt tudja, jaj! beköptem magam hogy kutam van!Még megadóztatnak!

Bicska

Én meg attól kapok agyérgörcsöt, hogy Bp. belvárosának közepén a szüleimnél egész normális házban még mindig ez van 32A, de el van gyengülve, a mosógépet + sütőt nem bírja. Ideje lenne már, hogy az MVM kicserélje. [#gun] Kíváncsi vagyok h melléteszik-e még a digitális villanyórát...

jani300

Csinálnék egy csinosabb hidraulikát ebbe a présbe .
Szétszedtem egy 20 tonnás emelőt , kicsit más megoldásai vannak mint az eddigieknek .
Persze ebből is van kettő ,legyen tartalék alkatrész :)

fisrcxuk3

Ez a talp tömítési mód általános, a véglehatárolás is , a nem sűrűn használt  emelőknél, viszont nem látok peremet a hengerben , miszerint fejre állítva akár ki is pottyanhat a dugó?
Én a két lépcsőset szoktam fejre tenni,( azokon mindig van perem,) a vékonyabbat leesztergálom rövidebbre ,hogy csak vakdugóként megmaradjon.

jani300

A dugattyún van perem ,és az az öntvény fejrésznek ütközik , van benne O gyűrű is az a része egészen jó .
A hasítás nem tetszik , avval lesz is valami , lehet kiesztergálom nagyobbra és kap egy bronz perselyt .
A talp részen a részlegesen behegesztett menetes darab az amit még nem láttam így külön alkatrészként ,de legalább ki tudom esztergálni .
Csak egy munkahengert tervezek ebből csinálni .
Vagy a tetején lesz a pumpa tartállyal ,vagy külön ,azt még nem tudom .

fisrcxuk3

OK, van perem , kipipálva .
A hasítás nekem sem tetszik ,az enyémen nincs , nálam kimerevedik a végén , (mint a vőlegénynek) [#nyes]
Én  a talpban lévő szívó és kifolyó nyilásba vágott finommenettel , csővel szoktam kitoldani külső tartályosra.

fisrcxuk3

Ime , az én utolsó darabom , ez már külön táppal megy . Remélem nagyobbra már nem lesz szükségem az életemben.
A függőlegesek 2 m hosszú, a kereszt 1 m.A hidraulika toligatható rajta.(Szükségem volt a belméretre.)
És ez is bizony nagyobbat rúg mint az előző darabom a négy oszlopos. Ugyan evvel a nyomóhengerrel ment az is.

fisrcxuk3

svejk

Keresztben nagyon szűknek találom az asztal áteresztését, bár a méreteket csak saccolom.
Mire használod főleg?

fisrcxuk3

160 mm az asztal  áteresztése , nekem bőven elég .
A vasak felcserélhetőek, akkor zárt asztal, nyitott függőleges oszlop,igy  akár méteres alátámasztással  lehet egyengetni.
A  dupla  csapolás azért van ,hogy egyedül össze tudjam állítani.
 A gyorsabb munka végett, az asztal , a felső gerenda hengerestől kiemelhető.(villás targival).Ekkor belefér a 1400 mm hoszú 670 mm átmérőjű,  kb tonnás szivattyú.(És a hengert húzásra is szeretném igénybe venni,bontáshoz, de itt még nem tartok).
Az egész egy békával mozgatható.

svejk

Huh.. no igen a kép.
No ezt benéztem jól, úgy 80 mm-nek saccoltam, bocsi!