Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

afjybsise

Sziasztok,

Elméleti kérdésem lenne. Egy gép burkolatán (5mm acél) belül adott egy lánc hajtás, a burkolatra, vagy a vázra szerelve egy olyan, a géphez gyártott csapágyház, ami hengeres, peremmel ellátott és két csapágy van benne, tehát egy esik a burkolaton belül, egy kívül.  
Egyéb ok miatt, kell egy kisebb átmérőjű, hosszabb tengelyt használnom, emiatt és egyéb átalakítás miatt nem tudom a gyári csapágyházat használni.
Az mennyire elvetemült ötlet, hogy a burkolaton(vázon) kívül és belül is beszerelek egy-egy önbeálló csapágyas házat? A csapágyháznak a furatkiosztása megfelelő lenne a régi helyére, mert nem lehet új furatokat készíteni. (garanciás, csak gyárilag nem a legjobb)

Tari Gábor

Köszönöm, eltartott volna egy ideig, mire rájövök

Tari Gábor

Szia, jó lenne egy kép, de amennyire én értem, 4 csapagyon menne keresztül a tengely?. Szeritntem ezzel nincs gond, figyelni kell szereleskor,mikor lehuzod a csavarokat hogy ne szoruljon.

RJancsi

Aki még nem látott ilyet annak érdekes lehet...

sufnituning

Már vannak korszerűbbek is, meg jobbak is.

sufnituning

hostya

Én még nem láttam ilyet,+ érdekes is..
DE mi ez?

PSoft

Miután RJancsi tette fel a kérdést...
Aki ugye a Fórum első számú beton/vasbeton szakembere...
Ez a valami, csakis a szakmájával kapcsolatos eszköz lehet.
Én, egy betonvasalat kötöző eszköznek gondolnám a titokzatos szerszámot.
Hogy hogyan kötöz, azt nem tudom, meg azt se hogy egyáltalán...igaz-e a gondolatom. :)

Rabb Ferenc

Chrome-ban egér jobb klikk a képre > Keresés Google Lens. Aztán ha szerencséd van, akkor talál néhány ilyet:

Huzalsodró

PSoft

[#eljen]
Na ugye...
Mondtam én hogy kell hozzá drót! :)

hostya

Nahát..   Ma is okosodtam egy kicsit.. [#taps][#wave]

Szalai György

RJancsi

A sok éjszakai bagoly... Jól kitárgyaltátok a huzalsodrót. Szerintem csőbilincs helyett használni igazi kontárság, az igazi helye a csavarrögzítés. Boldogult pilóta koromban sok helyen találkoztam a " nyomával" a motortér és légcsavar környékén.

Szalai György

[#t209p5512#]

Mivel többek között hobby ismeret güzü is vagyok, nagyon érdekelt ez a BMW csúszógyűrűs villanymotor dolog.
Ezt találtam róla.
Úgy látom, hogy nem a hatásfokot és hatékonyságot jelöli meg előnyként, hanem a drága és egyre nehezebben beszerezhető ritkaföldfémek mellőzését.
Ez megerősíti a régi véleményemet, hogy az a vas amit külső energiával kell mágnesezni, nem lehet kedvezőbb energia felhasználású, mint az, ami már eleve mágneses.
Vagyis, nekem ez csak egy régi ringlispil (Ringelspiel) motor BMW-sített változata.
Jelenleg.

Rabb Ferenc