Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

jani300

Tegnap csináltam egy küszöbön egy kis lukat ... (55centi hosszú )
Az hogy kinyomták purhabbal (hogy száradna le a keze) , nem újdonság .
De ezt rendesen bevasalta , 4 db 10 es betonvassal , mindig tanul az ember ...

hostya

A betonvasat azért tette bele, hogy merevebb legyen a purhabos küszöb..[#vigyor4] Azt gondolta hogy úgy jobb lesz..[#gun][#falbav]..

RJancsi

Szalai György

Szép színes. Hátulról is nyitható. Onnan áttekinthető. Minden kábelen van tartalék, ha megégne a vége. Minden biztosító aljzat könnyen cserélhető. Ettől a GEYER csak rosszabb lesz.
Kötéseket felpucolni, újrahúzni. Pofákat drótkefézni, vazelinezni. Örök élet.
Hangya beköltözik, fű benő az újba is.
Egyetlen értelmét látom a cserének: Hogy fizetnek érte.

Szalai György

Rendes munkásember. Látom a bakancsán.

svejk

Komoly hidegfront lehet felétek. :)

PSoft

Jahhh... :)

Talán, februáriak lehetnek a képek.
Akkor, egyáltalán nem volt kedvem hozzá...
A kedvem azóta se jött meg, de már...kéne valamit csinálni vele.
Már csak azért is, hogy...ne baszogassanak. [#vigyor2]

svejk

Szokott vele probléma lenni, vagy csak útban van?
Úgy látom esztétikailag nem lóg ki a háttérből. [#kuss]

PSoft

Egy "ezeréves" térvilágítási elosztó.
Nem emlékszem, hogy valaha is probléma lett volna vele.
Néha ki kell gazolni, pókhálózni...
Útban sincs senkinek...de még az esztétikai párhuzammal is igazad van! :)
Hogy miért pont ez böki a gazda szemét... [#nemtudom]
Gyuri mondta meg a tutit...
Van rá lóvé, ki kéne váltani egy nem sokkal jobb, csak "divatos" pld. GEYER-re.

uph5fcryd

Szép jóestét, találtam egy ilyen öreg darabot. Tudna segíteni valaki abban, hogy mik az elektromos paraméterei ennek a kis motornak. Csak a három kivezetés közt mérhető ellenállást tudtam meg mérni:200,150,ill. 350 ohm.
Üdv és köszönöm szépen ha bárki bármit tud erről.

fa_kukac

Üdv. Tapasztalataim szerint ez egy egyfázisú 230 voltos motor. Az a pont a közös pont mondjuk a neutral, ahonnan az egyik vég 200, a másik vég 150 ohm. A 150 ohmos a fázis, innen kondival a 200 ohmos végre kötve lesz a másik a segédfázis. Ez a kondi lehet 1-4 mikro gondolom. Motorindító kondi persze. Nálunk a 60 wattos motorokban 2,5 mikro van.

svejk

"Motorindító kondi persze."

Szerintem inkább állandó üzemű kondi kell oda.

jani300

Nem látsz semmi furát azon a tekercselésen ?
Az utolsó képen egy tárcsa tekercsnek tűnik ,ami a középső képen nincs .
Nem ittam ,a nap ugyan megsütött , de már az este is furcsálltam . :)

RJancsi

Azért nincs, mert az állórész másik végén van. De a 3. képen egész jól látszik, hogy tárcsa tekercs alatt van egy szigetelő lap és azalatt a két "normális" állórész tekercs.

2f428kduf

Ez nem segédfázisos motor, lássd a középső képet: nincs segédfázis tekercs. Az a tárcsa tekercs esetleg fékező. Ez egy békebeli egyfázisu motor aminek az indítását egy rövidzár biztosítja, ez is látszik a középső képen, az a lyukas lemez két oldalt, bizonnyára fémből van. Én megpróbálnám úgy, hogy egy 100-60W-os izzón keresztül adnék neki 240V-ot. Az izzó megakadályozza a túláramot, de azért elindul.Egyenárammal meg lehet tudni melyik tekercs melyik.