Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

svejk

Lehet még a tűzoltó palack is le van járva?

De nézd a jó oldalát lett egy f@sza piros nyelű csavarhúzód. :)

PSoft

A "pirosnyelű" az enyém.
Azzal nyitottam ki az elosztó egyik sínszekrényét.
Maga az elosztó -apáink munkája- amúgy fasza.
Ötvezetékes, a kor szabványai szerint, kulturáltan/igényesen megszerelt szekrény.
Csak hát, ez a mostanság oly divatos...hozzágányolás ne lenne.

PSoft

IdézLehet még a tűzoltó palack is le van járva?

Lehet a suszter cipője is lyukas! :)

svejk

A semlegesben [#4524@bankimajki] linkelt egy videót [#t201p6043#], no épp a múltkor én is találkoztam egy olyasmi forgórészű szinkron motorral.

Egy ilyen kompresszorban lakozott.

A négy kis mágneslapocska egyszerűen be van csúsztatva a hornyokba, különösebben rögzítve sincsenek.

Valamilyen oknál fogva meg volt szorulva azért lett lecserélve. Persze a szétvágás után sem találtam meg a szorulás okát. :(
Szétvágás egyébként azért történt mert valamely katalógusban csavarkompresszornak írták, -kíváncsi voltam- de kiderült az sem igaz.

PSoft

Így múlik el...
Van már helyette, azt nem mondom hogy jobb, csak...szebbnek tűnő.
Ezt meg...
Félredobva, veri az eső, majd a hó is betakarja...ha lesz.

ebalint

Ezek miatt kaptam gutaütést amíg dolgoztam.

A multinál is..., sőt, ott leginkább.

Nem tudom, hogy ez pl. hány vödör vizet ér még ebben az állapotában is.

Karácsony Sándor

Inkább kakaós csiga kompresszornak tűnik

svejk

Nem ilyen volt, de hasonló elven működött.

PSoft

A dolog pikantériája...
Nem tudom már hány tíz éve, de én "gyártottam" ezt a szekrényt(is), mint ahogy nagyon/nagyon sok másikat is a volt Nitrokémia területén.
Két-három műszak szokott lenni egy ekkora szekrény "gyártása", az összecsavarozástól a szerelésen át, a készre festésig.
Pld. a mérő alatti A2-es, pirosra festett szerelőlap is házi gyártás, mert...sose volt annyi gyári, mint amennyi kellett volna.

Karácsony Sándor

svejk

Megtaláltam a képet.

szf

Vétek kidobni! Milyen szép állapotban van, nekem ilyenekből csak a csúnyácska jutott.
Sok helyen még ilyenek üzemelnek. Fő az üzembiztonság!

PSoft

A következő egy-két napban...
Itt kéne "rendet rakni".
Bevállalod? [#vigyor]

szf

Szép feladat!
Nem fognál ki rajtam. [#eplus2]