Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

svejk

Hmmm... Ha ennyire nem környezetbarát akkor vajon miért engedik az autógumikba a németek?
A defekt azért nem ritkaság.
Vagy lehet csak kacsa az egész mármint az autógumi töltelék.

svejk

Minden esetre erdekes szakma a tiétek, a halandó nem is gondolja a villany felkapcsolásakor, hogy milyen komoly -már-már misztikus-technika van a hatterben.

hostya

hostya

Tudod olyan ez is mint a Hifi hangzás rajongói körében terjesztett aranyozott huzal+csatlakozó alkalmazása a hangfal vezetékeinél..[#circling]
Az átlag felhasználó nem veszi észre a különbséget de ők igen..
[#wave]

hostya

"Ez érdekes, a gépkocsik hátsó felfelé nyíló ajtajának vékonyka munkahengeriben ez van?"

A gázrugókban nitrogén a töltőgáz.
Azért nem ereszti el a nyomást, mert jók a tömítések.

jani300

Volt egy baleset , amikor elkezdték még ott is voltam ,de szerencsére mentem a dolgomra .
Mezőgazdasági gép kereket akartak lángvágóval levenni ,az anyákat levágni .
Annak valami éghető gázzal kellett feltöltve lennie ,mert hatalmasat robbant .
A lángvágó ha nem is ott rögtön de belehalt , ismertem is .
Igazából nem tudom konkrétan mi lett a vizsgálat  vége , de beszélgettünk róla .
Nekem az tűnik a magyarázatnak hogy felrobbantották a gumit a felnire ,és utána felpumpálták szereléskor levegővel .
Szóval igen okos dolog minden vackot belefújni a kerékbe .
De csak simán eldurranni is hallottam személyautó kereket . hát az sem semmi .

PirateBoy

Az aranynak nincs az analóg hangfrekvenciákra gyakorolt misztikus hatása, inkább azért használják - mint a kontaktoknál általában - mert nem oxidálódik. De ezt a tulajdonságát például a számítógép iparból már régóta ismerjük.

RJancsi

Egy már elhunyt ismerősöm a BKV-nél volt buszsofőr. A 12-es csuklóssal járt. Épp beállt egy megállóba amikor durrdefektes lett az egyik kereke. A kirepülő gumidarab olyan szerencsétlenül talált fejbe egy megállóban várakozót, hogy azonnal meghalt. Az ismerősöm - bár teljesen vétlen volt - soha nem ment ki ezután a forgalomba. Átkérte magát és attól kezdve a "Fürst" garázsban dolgozott, csak az udvaron belül mozgatta a buszokat.

cetaas5f

Sziasztok!
Új vagyok itt de ahogy olvastam mindenki normáslis és segítőkész[#nyes]

Én is tennék fel egy kérdést:
video: https://www.youtube.com/watch?v=q9nyCtEpa_4&t=1s&ab_channel=HurcoNorthAmerica

Ilyen féle mozgást, hogyan tudok programozni? (NCT vezérlő)

Válaszokat előre is köszönöm! [#vigyor]

mike192

Sziasztok!
Vettem itt a fórumon egy hajtóműves, fékes villanymotort. Az adattábláját nézve viszont elbizonytalanodtam, hogy milyen feszültséggel kell ezt a motort táplálni.  Valaki esetleg tudna segíteni ebben?

svejk

Az adattábla szerint szénkefés DC shöntmotor.
Az állórésznek állandó 200V DC kell, a forgórészre pedig a kívánt fordulatszámtól függően max. 160 V DC-t kell kapcsolni.

mike192

Sejtettem hogy nem egy ac asszinkron motor lesz. Köszönöm a segítséget.

Motoros

A macskát nem dobálom hanem a puli lerendezi, ha bejön a portára rosszni, vagy napozni.
Csuzlival is lehet neki adni, utána meg lehetne boncolni, hogy, ne legyek off.
A kandúrokat hatóságilag kellene kasztrálni.
A macskásokra különadót kivetni.
A macska a legkártékonyabb
... a madarak miatt mondom.
A macskarosszba belelépni a halálom.
Anyám macskás volt szegény.
Minu nevű öreg lánymacskánk kb 30 éve eltünt egy sikertelen orvosi műtét után.
A mumifikálódott tetemét tavaly találtam meg hátúl a sufniban..elvonúlt meghalni szegény.

Motoros

Ezt lehet törölni mielőtt a macskapártiak letámadnak, vagy újmagyarul betámadnak.
Ha meg én magamat kutyapártinak tartom akkor politika miatt kizárnak. Na meg offolásért.
Csapdába estem.

svejk

A frekiváltók elterjedéséig szinte egyeduralkodó volt, jól szabályozható a fordulatszáma, egyenes a nyomatékgörbéje.
Cserébe karbantartásigényes.

Viszont javítanám tegnapi írásomat, mert igazából nem shöntgerjesztésű hanem külső gerjesztésű motor.