Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

KoLa

Hogy ez eddig miért nem jutott eszembe![#nyes]

jani300

Nagy az Isten állatkertje !
A kerítést meg lebontották ....
Eszembe jutott a satutörő jóember .
Ott mondtam véleményt , azt sem kellett volna ...
Olyan ez a prés mind a láncfűrész manapság , minden hülye hozzájuthat :)

RJancsi

Biztos nem elég élénk a fantáziám, de van egy  15/250/3000 kN nyomóerejű törőgépem ami kisebb, mint 1% pontossággal mér. Eddig egyetlen egyszer használtam másra mint betontörés:a 15 kN-os kerettel segítettem egy csapágyat benyomni a helyére.

VighLajos

:-)
Volt kollégám Belzer oldalcsípővel elkezdte csipkedni a tűreszelőt...
- A Belzernek bírnia kell!
Hát nem bírta, a tűreszelő karcolás nélkül úszta meg.
...nagy az isten állatkertje...

TBS-TEAM

A gyártók a teszt laborjaikban évtizedek óta művelik
ezeket a teszteket, meg még durvábbakat
csak a nagyközönség eddig nem látta.
Valahogy be kell állítani a gyártónak a minőséget
az adott árkategoriához, amire úgy gondolja, hogy
elfogadható a számára és tartható a folyamatos valamilyen minőség.
József

Szalai György

A vagy harminc évvel ezelőtti minden hájjal megkent TMK főszerelőnknek volt egy öreg, fanyelű, szénacél pengéjű bicskája. A penge már annyit járt a kaszakövön, hogy fele szélessége odalett. Élesnek kellett lennie, hogy minden reggel, egyetlen gyors mozdulattal, le tudja csapni a tejeszacskó csücskét. Más dolga alig akadt.
De egy fiatal csikó szerelő, a nyaraláson vett díszesfényes bicskájával kérkedve, párbajra hívta. Ő is lecsapta a zacskócsüköt.
Ezt már mégsem tűrhette az dörzsölt főszerelő, le kellett törnie a csikó rosszvát, jót mulatni, és hasznot húzni, ha lehet. Fogadást ajánlott.
Bicskáink élét összecsapjuk, az fizeti délután a sört, akinek jobban csorbul az éle. Tenyérbe köptek, belecsaptak és megesett a csúfság.
A fiatal persze a bicskaél közepével célzott, ahol a leg élesebbnek gondolta. az öreg meg a tövével, ahol a leg életlenebb, leg ellenállóbb.
A kemény szénacél penge életlen töve több milliméternyi krátert vágott a rozsdamentes éles közepébe.
A többi szaki délután a hideg sör mellett jót röhögött a siheder kudarcán, aki megtanulta a leckét.
Azóta nincs is rosszvuk a csikóknak.

KoLa

Megtudtuk hogy a Tefal jobb mint a Fiskars!
Nézem a konyhában a késeket, occsó' mindegyik, de van 4db köszörűgép, csak felkérésre élezek! mert, akkor meg fogy a ragtapasz![#nyes]

RJancsi

Ha valaki "késpárbajt" akar vívni akkor valóban. De gyanítom, egy átlag szakácskés soha nem kap 2-3-800 kg-os terhelést, mert nem arra való. Teljesen felesleges parasztvakítás ez a teszt. Inkább az éltartósságot kellett volna tesztelni, mert igazából az a kés lényege és nem feltétlen a penge szívósságán múlik.
Csak hogy haza beszéljek: volt szerencsém "trezor" betont tervezni egy bank páncélterméhez. Elsőre azt hinné az ember, hogy extra nagy szilárdságú betonra van szükség, pedig épp az ellenkezőjére. Egy nagyszilárdságú betont könnyű vésni/robbantani, a trezorhoz szívós beton kell, ami elnyeli az energiát. Aki próbált már békebeli száraz vályogfalat vésni az tudja mire gondolok. Hab a tortán, hogy a recepteimet úgy tesztelték, hogy 1 m2-es próbafalakat öntöttek belőlük és egy általam sem ismert lőtéren mindenféle fegyverrel lőttek rájuk és robbantottak is felszínükön. Ezek alapján döntötték el melyik a befutó. Bánatomra nekem sem mondták el melyiket választották, biztonsági okokra hivatkozva.

KoLa

Nekem pl van egy alumínium nyelű késem!
Annó 74-75'-ben volt az eset, már nem tudom pontosan.
Soltvadkerten voltunk szüretelő táborban, az egész osztály 2 hétig, a büdös-tó partján volt a szállásunk és esténként a helyi faházban étkeztünk, meg néha ittunk is, de ez nem biztos[#nyes]
Egyik este a rántotthús mellé kaptam meg ezt az ominózus kést!
Rohadt éles volt! én ilyet nem tapasztaltam eddig étteremben.
Az osztályfőnökünk éppen feltette a szalagos Tesla S-100-ra a DP-t! ( Deep Purple )
Ez a kés pedig mellém szegődött egy életre.
Vagy 40 évvel ezelőtt csontig vágta már a bal hüvelykujjamat, de még mindíg megvan!
Régebbről ismerem mint a családomat.
Kimegyek a műhelybe mert, csak ott tudom lefotózni!
Nem tenném ki semmi próbatételnek egy másik ellen!
Mingyá rívok![#nyes]

2ni23j35s

Ha már beton... Pár éve át akartam alakítani a melléképületet, mert kicsi lett a garázs. Két közfal ment a konténerbe, csak az volt a bökkenő, hogy úgy 150 cm magasságig beton volt. A békebeli Hilti T72 segített, csak azt nem tudtam, hogy öntés közben homokkövet szórtak bele. Olyan picike darabokat úgy harminc - ötven kilósakat, na ettől szívós, vagy inkább szivatós lett a beton, mert volt hogy négy véső is beszorult egyszerre és szégyenszemre úgy kellett a vésőt kivésni a falból. Minden ellenségemnek kívánom azt a munkát...

zozo

Akkor nem lövünk/robbantunk, hanem koronás fúrót neki :)

VighLajos

Az a Tesla magnó B100-as volt...
[#eplus2]
A Tesla S100 tervezői akkor még pelusba brunzoltak és csattogó lepkét tologattak.
[#vigyor2]

KoLa

zozo

Én összetördelt laposreszelő darabokkal szoktam találkozni betonréteg átfúrása közben :)  Az sem túl nagy boldogság, főleg, ha csak egy 10-es lyukat kell fúrni és pont oda.

jani300

Ezen elgondolkodtam , mi a fenének az oda ?
De beugrott .... :)
Kulccsal könnyebb :)