Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Nos, mégis csak játszottam kicsit a mágnes söntökkel.
(hajtott a kíváncsiság) :)
A mérőmű mindkét oldalán van a pólusokon egy-egy sönt lemezke...

Azt írtam az elején:
Idézlineárisan kicsit többet mutat mindegyik méréshatárban
Nos, ez a kicsit többet...pongyola megfogalmazás volt. :(

pld. 7.5V-os méréshatárban, már 5.1V végkitérésbe viszi a mutatót.
30V-os méréshatárban már 20V-nál végkitérést mutat a műszer.

A sönt lemezkék "csúsztatása" hatására ugyan változik a  mutatott érték, de csak pár tized volt ami így "kompenzálható".

Rabb Ferenc

Az ellenőrző műszer pontossága megkérdőjelezhetetlen?

PSoft

Természetesen nem.
No meg, az öreg "labortápé" sem.
Egyik sem hitelesített. [#kacsint]
De, nincs is jelentősége az egésznek...
Csak a kíváncsiság hajtott a [#1881@Csuhás] javasolta megoldással kapcsolatban.

PSoft

Baccca meg, ide akartam fotót is tenni...

Szalai György

Nem tennél valami ellenálást a digit műszerel párhuzamosan, hogy ne pár 10 MOhm-mal terhelje a feszültségforrást, hanem közel anyival mint az analóg műszer?
Hátha közelebb kerülnek egymáshoz a mért értékek. Vagy nem.

afjybsise

Sziasztok,
Van tapasztalatotok hidegbarnított alkatrészekkel? A kopásállósága érdekelne ennek a felületnek, egy cégnél csináltattam, akik ezzel foglalkoznak. Illik-e ennek így kinézni az első használat után? Ez egy ilyen támasztókúp egyébként nyomdaipari papírcsőhöz.

fy9k4amuy

Szia!
A hidegbarnítás szerintem egy lópikula( a rendes "meleg" barnításhoz képest). Otthon te is meg tudod csinálni magadnak, szerintem fizetni nem érdemes érte. Megveszed vadászboltban a kis 50ml-es folyadékot 3 ezer Ft-ért, és bepamacsolod vele. Meg a kulcsa a féktisztítónál sokkal komolyabb zsírtalanítás. Trisós kifőzés, szárítás, stb.

Csináltam már légpuskát hidegbarnítóval, meg kis csavarokat, stb, de igazán sose volt tartós. Ha nem zsírtalanítod maradéktalanul, rögtön lekopik. Egy kis színt ad neki, ha beolajozod korrózióállóbb, de olaj nélkül szinte semmit se ér.

Ha rendes savas fürdőben csinálod "melegen", az nagyon szép, esztétikus, puskákon szokták manapság is, de azért az sem egy korszerű megoldás a többi bevonattal összehasonlítva.

Ilyen házi módszernek még ami jó szerintem, az az evipass-ba áztatás. Tudtommal foszfátozásként is hívják, amit profibb minőségben csinálnak, de ehhez is kell az olajfilm.

afjybsise

Köszi, körülbelül ez a beavatkozás is annyiba került nettóban. Nem támasztottam nagy elvárásokat a dolog iránt, viszonylag nagy a páratartalom a helyen, így gondoltam hátha valami időtálló történet ez. Nyilván alumíniumból kellett volna esztergáltatnom ezeket.

molnarfme

Üdv,
Szeretnék kérdezni tőled az ISOLEKA-val kapcsolatban.
Ferenc

PSoft

molnarfme

Üdv.
Nekem is van egy ránézésre teljesen jóállapotu müszerem. Eddi
g tudtam használni, de most feladta. Az 500 voltos mérés nem
 müködik, Pedig nekem csak az kellene.
Van e valami ötleted a probléma megoldására?
Ferenc

PSoft

Öreg műszer ez már, de...nem igazán van olyan a bakelit tokban ami "elromolhatna".
(nincs mikrochip  -meg körülötte ezernyi bizbasz- ami "megbolondulhatna") [#vigyor2]

Nézd végig a forrasztásokat a belsejében, főleg a mérőkapcsokhoz menő vezetékekét.
Merev huzalokkal van szerelve, túlnyomóan "lengő" kivitelben.
Előfordulhat hogy az évtizedek alatt...engedett valahol, valamelyik forrasztás.
A mérőzsinórok rugós rögzítése, vagy az induktor kefés "kivezetése" is lehet ennyi év után "kontakthibás".

PSoft

Két 'retro, mára már teljesen kihalt, funkcióját vesztett kéziműszer.

PSoft

Az idősebb, épp most mehet(ne) öregségi nyugdíjba. [#vigyor2]

PSoft

A másik se lehet nagyon sokkal fiatalabb... [#vigyor2]