Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

A Техническая инструкция szerint bele kell fújkálni a mikrofonba - csak úgy a korrekt működés ellenőrzése miatt  [#vigyor2]

Az utolsó bekezdésben írják is

PSoft

Ide is talált a postásod! [#kacsint]

Még tegnap jött, de csak ma bontottam a -megrázva kopogó/zörgő hangot hallató- nagy, kartondobozt.
Nagy dobozban kis doboz, ő is szépen befáslizva, megcímezve, mint a nagy.
Aztán a kis dobozból...előkerült a lényeg is. [#eljen]

Nagyon szépen köszönöm a "bőséges" ellátmányt, több mint elég. [#worship]
Jahhh...
Azt külön köszönöm, hogy nem akartad a nagy doboz kopogó/zörgő hangját elfojtani holmi, kukába kerülő haszontalan hulladékokkal. [#wave]

PSoft

A ~40 évével, ma már...Ő is csak egy emlék a múltból.
FI-Schutzschalter
Valószínű neki tulajdonítható a köznyelvben elterjedt, oly népszerűvé vált "FI-relé" elnevezés. [#vigyor2]

PSoft

Honecker birodalmában, még az örökkévalóságnak készültek a dolgok. :)

PSoft

A hibaáram kioldó és környéke...

Szalai György

Szalai György

"örökkévalóságnak készültek a dolgok"
Megdöbbentő belegondolni, hogy már az ország sem létezik, ahol ezeket gyártották, mégis működik még jópár helyen.
Vagy nem. Évek végtelenje óta nem érintette emberi kéz a próbagombot.
Én sem merem őket tesztelni, mert nem biztos, hogy visszakapcsolható.

Szalai György

Régi elektro-mechanikus készülékekben szinte mindég ott vannak azok a raszterpöttyösre nyomott fámlapok. Néha vas, ritkábban réz.
De mi lehet a pöttyözés műszaki oka? Mér nem volt jó simán?

Rabb Ferenc

A mechanikai szilárdság növelése a cél. A fémek hidegalakításkor - hajlítás, nyújtás, hengerlés, "pöttyözés" stb - felkeményednek.

Az előzetes megmunkálás során a kivágásokat, kontúrokat, furatokat könnyebb kialakítani félkemény állapotban. Ezután jöhet a "pöttyözés" amitől a fém(lemez) keményebbé, ridegebbé válik. Jót tesz a síklapúság elérésének is.

PSoft

Egy működő példány van a látókörömben, történetesen ugyanilyen 80A-es csak az gyárilag, 30mA hibaáramú.(vagy nem)
Nem emlékszem hogy a beépítése óta eltelt évtizedekben, valaha is hibaárammal "elműködött" volna.
Én se nyomigálom a tesztgombját. [#vigyor2]

TROMF22

Egy régi szakkönyv az egyengetést emeli ki.
(E. Kaczmarek A hidegsajtolás gyakorlata. MK Bp. 1961)

molnarfme

Üdv
Nálam negyven éve szolgál, és ellátja a feladatát.Ritkán működésbe jön de nem oknélkül. Az adattábla szerint 100ma
Ferenc

PSoft

Aki(k)nél még ilyen van beépítve, esküsznek rá hogy villámlással tarkított, zivataros időben is sokszor működésbe jön. [#kacsint]

jani300

"Ugyan híradós katona voltam"

Efelett eddig átsiklottam :)
Üvöltve : Kinek az adósa ?  :)
Én híradó voltam :) Határőr . Vezetékes .

jani300

Én is úgy tanultam ,hogy a műszeriparban az egyengetés a célja .