Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Sapkát...ne feledd! [#vigyor2] [#kuss]

PSoft

Idézpáncélszigetelésű földkábelen

No de, olyan meg...nem is van! [#nyes]

PSoft

IdézMár pucolni is lágyabb melegen.

Haggyámááá!...

A két(fiatal) kolléga...még ott a gödörben összeveszett a kieső darabon.
Az egyik az egyik végét, a másik a másik végét húzta.
Én meg csak röhögtem/kivártam...melyik lesz az erősebb.
Még a Transporter meg se állt a telephelyen, már hallottam...visít a flex. [#nyes]

RJancsi

Jóvanna. Szóval a műanyag héj alatt valami spirálvonalban rátekert fémlemez-szalag van. Páncél vagy nem, hacsak a rézf@szú bagoly nem akarja megcsipkedni, egy mezei rágcsálónak csak nem támad gusztusa hozzá.

PSoft

Jóvanna!
Magas labda volt! [#kacsint]

hostya

Nekem is van egy régebbi vállra akaszthatós inverteres (nem kínai) hegesztőm azon is 3x1,5m kábel van.
Sokszor nagyon bosszantóak tudnak lenni ezek a rövid kábelek, amik még réz érrel rendelkeznek.
[#t24p7752#]

Eszembe jutott hogy évekkel ezelőtt vettem valamelyik barkácsáruházban egy 3m-es kínai indító(bika) kábelt.
Gondoltam jó lehet ez nekem test+munkakábelnek.
Most szétszedtem a bikakábelt, és megnéztem hogy vajon rézből van-e a benne levő sodrat.
Az első meglepi a piros csipesz+a kábel csatlakozásánál ért..(2.kép) Ez a csatlakoztatás biztos "elhiccelt" volna 3..400A hatására.. [#wilting] szerencsére nemvolt kipróbálva sem..
A fekete csipesznél már jobb volt a látvány (3.kép)
Elvágtam a piros kábelt és mértem..

hostya

Ha már el van vágva, akkor nézzük meg hogy ez a réznek látszó kábel vajon rézből van-e..
Megpróbáltam forrasztani.. simán futott rajta az ón. [#circling] [#taps]

Az már más kérdés hogy erre a ~12mm2 keresztmetszetű kábelre a kínai 600A terhelhetőséget írt.. -Jó tudom hogy a bikázás nem nagyon szokott 10..30 másodpercnél tovább tartani,mert azután már a "vendég" aksi is feladja-

PSoft

Ugye, már a költő is "vakarta a fejét"... [#vigyor2]

"Minek nevezzelek?..."

"Bámulva nézik szemeim,...
Mikéntha most látnák először...
E csillagot..."

onagy

Kábelköpeny hasító kézi készülék?

svejk

No, nagyberuházás volt a cégnél? :)

PSoft

Ááááh...
Kis cég vagyunk mi, nem fussa ilyen komoly szerszám/eszköz beszerzésre! [#vigyor2]

Egyik fiatal kollégám hozta/mutatta boldogan ma reggel, Ő ruházott be "maszekba".
Tegnap hozta neki a futár, Ő meg kipengette érte a potom négyezer forintot.
Ma reggel ahogy próbálgatta... kb. öt perc után hajította mérgesen -nem szépeket is mondva- a sarokba.

Ez megint egy tipikus példa a veréb és a lórossz esetére.

svejk

Nekem egy ilyen van.
De ugye ez sem hülyegyerekeknek' való.

De sok villanyszerelő munkája után káromkodtam már hogy nem volt 5 másodperce beállítani a pengemélységet.

PSoft

Én egy ilyet használok, szerintem már több [#nemtudom] évtizede.

IdézDe ugye ez sem hülyegyerekeknek' való.

Szalai György

Ehhez képest a fanyelű bicskával lehet szalonnát szelni, kolbászt karikázni és még kábelt is csupaszolni.
De az sem hülyegyerekeknek való. Ez viszont igen. [#vigyor2]

PSoft

IdézEhhez képest a fanyelű bicskával lehet...

Igen, a "fanyelű fejesgörbe". [#kacsint]
Anyai Nagyapám hagyatéka, nagy becsben is tartom!
Érdekessége? [#nemtudom] hogy a feje és a csizmája is ezüst.
Szeltem már vele szalonnát, karikáztam kolbászt is, de hogy...
Kábelt(is) csupaszoljak vele, az...nem létezik! [#vigyor2]