Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Egy retro, szinkronmotoros időkapcsoló.
Amely még, az elektronika és mikroprocesszor mentes korban született. [#vigyor2]

PSoft

A beépített fogaskerekes váltómű segítségével, hat lépésben választható az időtartomány, tisztán mechanikusan.
A tartomány, az előlap jobb alsó sarkában egy csavarhúzóval választható.
A választott tartomány értéke, megjelenik a mellette levő kis ablakban.
A választható időtartományok: 3s - 30s - 3m - 30m - 3h - 30h
A választott tartományon belül az előlapi skálán állítható be a kívánt idő.(piros mutató)
Az időmű, "emlékezik" az előzőleg beállított értékre.
A hálózati frekvencia is mechanikusan, fogaskerekek segítségével állítható,(50-60Hz)hátul, a bekötési oldalon levő piros mutató "átfordításával".

zozo

Óh, ez már tele van "elektronikával" :)

Nekem is volt hasonló, 50 évvel ezelőtt, azt minden nap fel kellett húzni, aztán bekapcsolta a kinti világítást estére. :)

PSoft

Nem tudom...fölismerné-e valaki, mi van a képeken? [#nemtudom]

Inkább elárulom, egy Gecko G320 földi maradványai. [#rinya]

PSoft

Még sose boncoltam több rétegű nyákot, most...megtettem.

Szép "leveles", mint egy túlsült rétes, vagy hájas sütemény. [#vigyor2]
A vékonyabb réz vezetősávok, csak itt-ott maradtak meg az üvegszál rétegek között.

jani300

Már nem bírom :)
Be is üzemelted már a kazánt ?

PSoft

Nem!
Télvíz idején...nem cserélünk kazánt! :)
Ezt egy másik kazán "művelte". [#vigyor2] [#rinya]

jani300

Dehogynem .... Még ezt is eltörték .
Beépített indirekt táróló ,  30 kiló vízkővel ...
Kirepedt a vízkótől .
Meghegesztettem , a kivágott ,talán másfél milis darabjai megvannak még .
Még egy rézcső peremet letörtek , utána meg nem akart megállni sem a kazán .
Na onnét kezdve én már nem értek hozzá ...
Meghúzhatják .........
Még az anyagora sem  adta oda a négyezret , négy öt kiló volt a bukszájába , nem zavar éppen ,de ide nem jön többet ,még ha jégcsapok lógnak rajta akkor sem :)

szf

PSoft

Szalai György

Megérkezett.
Tisztelettel köszönöm.

PSoft

Szívesen adtam, használd őket megelégedéssel.

RJancsi

130 km egy hónap alatt? Az nincs 200 m óránként. Lajhárposta? [#nyes]

PSoft

Nem!!!

A múlt hét szerdán(elsején) délelőtt vitte el tőlem a szeretett mobilpostásom. :)
A bélyegző szerint másnap(csütörtökön) a délutáni órákban...útjára is bocsájtotta.
(csak...egy napot ült rajta az autójában) [#eljen]
Gyuri ma írt, tehát valószínű...ma kapta a kezéhez.

Én inkább a csomagszállítón levő másik két, fontos adatot tartom fölháborítónak.
A csomagban az első képen látható három, átlátszó bizbasz tekerentyű volt.

Szalai György

Ami sürgős azt nem a posta hozza. Elmegyek érte. Az én postásom úgy van vele, hogy: "Majd kiviszem, ha arra járok." vagy "Gyorsan dobok neki egy értesítőt, mert dolgom van, nem érek rá."
Néha nem is tudom hogy működik. Vannak pillanatok mikor gondolatban szívesen felboncolnám.[#vigyor2]