Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

VighLajos

Jókor szólsz!
[#falbav]
Múlt héten szerda-csütörtök-péntek kazáncserénk volt. A 24kW-os 24 éves békéscsabai ÖV ki, kondenzációs be. Szerdán és csütörtök délelőtt szét-és beszerelés, délután a villanyász megszerelte, pénteken délelőtt üzembehelyezték.

afjybsise

Sziasztok,

Nem átmenő furatba belevert hasított illesztőszeg eltávolítására létezik valami fortély? Nyilván kifúrom, ha nem egyéb.

TBS-TEAM

Végj bele menetet, csavar bele és kihuzhatod. [#eplus2]
József

PSoft

IdézTélvíz idején...nem cserélünk kazánt!

Jahhh, persze...mondom én! [#vigyor2]

Miközben úgy hat éve, Karácsony másnapján...
Apám jön be a reggeli begyújtás előtt...
Gyere, valami baj van, áll a víz a kazán hamutartó ládájában.
És tényleg, meg már körülötte is az aljzaton.
Semmi baj, kizárom a vegyest, mehet a mellette álló gázkazán, mer ugye...hideg van, hűl a lakás.
Átváltom az előremenőbe beépített háromjáratút, ok.
Zárnám a vegyes visszatérőjét, de...nincs mit elzárni.
A mai napig megvan a vadi új NA60-as MOFÉM-es sárgaréz golyós, ami akkor, valamiért nem lett beépítve.
Kitaláltam hogy...
Fellazítom a peremes kötés csavarjait és mellé/alá feküdve, gyorsan betolok egy lemez blindet a tömítések közé.
Ahahhh....szép elképzelés!(volt)
Odáig eljutottam hogy csavarok fellazítva, kis feszítés a peremek közé, a víz spriccelt mindenfelé,(nyakamba, fülembe, szemem közé) de a blind lemezt...sehogy se sikerült a helyére tolni.

Visszahúztam a peremcsavarokat, átöltöztem, kicsit megnyugodtam, :) aztán...leengedtem a vizet a rendszerről.
Lényegesen egyszerűbb volt az üres rendszeren leblindelni a visszatérőt. [#vigyor]
Feltöltöttem, légtelenítettem ahol kellett, estére már, igaz hogy gázkazánnal fűtve, de...meleg volt a lakás.

Emlékezetes Karácsony volt, nekem, akkor...ezt hozta a Jézuska. [#vigyor2]

Szóval...
IdézTélvíz idején...nem cserélünk kazánt!

(csere ugye, akkor nem volt, csak...kizártam a lyukas kazánt a rendszerből) [#kacsint]

afjybsise

Erre én is gondoltam már, de ha belehajtok egy csavart, az mégjobban belefeszíti a  furatba, teszem fel :/

PSoft

Én már, a behajtott menetfúróval is megpróbálnám kihúzni. [#vigyor2]

TBS-TEAM

Pl: 20mm menetet vágsz bele akkor 18mm-re csavarod be a csavart.
Ha mehuzod akkor szétfeszítí és növeli a surlódást.
Ha lazán van becsavarva akkor a rugós feszítő erát kell csak legyőzni
a kihuzáskor.
József

jani300

Tömör anyag ,vagy zártszelvény ?
Ha tömör töltsd meg zsírral , és üss bele a zsírba egy tömör csapot . Ne legyen szoros illesztésű .
Ha zártszelvény fúrd át középen és hátulról bővítsd meg .
Látatlanba ennyi ,max .

jani300

Egy butuska kérdés .
Nem attól rúgódzik hogy edzett anyag valamennyire ?

TBS-TEAM

És az, hogy edzett mennyire érdekes?
Nem lehet menetet vágni bele?
József

Révész Richárd

Azért az nem egy "bilivas", hogy olyan könnyen lehet bele menetet vágni.
Amiket használtam az mind nagyon kemény volt.

szf

Korábban hasonlóan jártam. Csinálni egy kihúzó kalapácsot végére a menetfúrót. Simán ki lehet kocogtatni. Előző munkahelyemen a lakatosok mind így csinálták amikor teljesítménybe dolgoztak.

TBS-TEAM

Nagyon messze van a kemény anyagoktól DIN1481 általában.
József

jani300

Nekem ,semennyire .
Ha vakfuratban van zsírral kijön .

TBS-TEAM

József