Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Aki keres, az...talál! :)

PSoft

Nézd csak, miket találtam! [#kacsint]

Többször olvastam már Tőled, hogy... [#rinya]
Így aztán...
Tied a három átlátszó bizbasz/tekerentyű. [#vigyor2]

Szalai György

Naa... na!
Ez így nem igazságos. Ezek sokkalta több helyet foglalnak majd nálam, mint a banánhüvelyek nálad.
Kölönösen hogy azokból kettőnek már biztos pozíciójuk van.
Legalább légy kegyes és csak a forgató gombokat küldd el. Az szép ritkaság.
Életem első tirisztoros szabályzóján van olyan, amiért majdnem kirúgtak a Vígszinházból.
Szép emlék.

PSoft

Bajba is lennék, ha tokostul-vonóstul kérted volna őket! :)
A képen a középsőnek, már nem visszacsinálhatóan...hiányzik az egérszürke kabátja.
A napokban fosztottam meg tőle, így kerültek képbe most az áhított forgatógombjaid.
Hogy miért hiányzik, mi is lett belőle?...

Szalai György

Praktikus.
Színben illik a betonhoz és az elmúlt napok időjárásának hangulatához is.
Hála a hitvány nyomógomb gyártójának, amiért hagyott lehetőséget a jövőbeni fejlesztésre.
Vasöntvény házú sújtólégbiztos bányanyomógombot szükségtelen lett volna tovább fejleszteni, az időrelé meg az idők végezetéig várhatná a polcon a szebb jövőt.
Jól működnek ott a dolgok. Nem véletlen a 13-as szám.
(A tegnap úgy hallom katasztrófákat is okozott arrafelé. Nálunk is verbuváltak szakembereket a helyreállításokhoz.)

PSoft

Igen, olvasom/hallom, látom én is.
Nem is emlékszem, talán évtizedek óta nem volt ilyen hogy...közel három órás áramszünet.
Én magam, csak két Bramac cserepet pótoltam/raktam vissza ma. Most, olcsón megúsztam.
Több fele jártam ma a faluban, sarkostul kifordult kaput, no meg...ilyet is láttam. :(

RJancsi

Belenagyítottam a képbe, rögzítődűbelre utaló nyomot (furatot a téglákon) nem láttam. Talán egyet sem. A néhány ragasztó plecsniben bízni eléggé könnyelmű (és költséges) dolog. [#szomoru1]

Rabb Ferenc

Ez nekem is feltűnt azon kívül, hogy az üvegszövet hálót is "kispórolták". Most egyben lehet fizetni az egészet.

Az is érdekes, hogy nagy felületeken csak a külső vékonyvakolat hiányzik. Valószínű, hogy hosszú ideig nem volt bevakolva és az UV sugárzás "megrágta" a PS lapok felületét. Azon a porló, laza felületen pedig nem nagyon tapad meg a vakolat.

Így lesz a szakértelem nélküli házilag elvégzett munka qrva drága...

Révész Richárd

Van azon háló, legalább is úgy látszik az ablak jobb felső sarkában.
Valószínű, hogy nem kentek a háló alá ragasztót csak felülről rákenték.

RJancsi

Ha lenne háló, a megmaradt szigetelés szélén ott kéne lógnia a szálaknak, de itt egy sincs. A szigetelés színe és vastagsága (inkább vékonysága) miatt ne legyen igazam, de úgy tűnik ez még csak optikai tuningnak sem elég, nem EPS hanem inkább XPS lábazati szigetelő. Ilyet sikerül okosban szerezniük, csak már felrakni nem kellett volna. Leginkább sehogy, de így semmiképpen.

PSoft

Háló az van/volt rajta.
Először a vakolatot tépte hálóval együtt 1-2 m2-es szakaszokban.
Utána a rögzítődűbelek nélkül rakott, csak ragasztott habot.
Onnan tudom biztosan, mert...épp a szomszéd udvarban voltam/láttam.

RJancsi

És milyen hab van/volt a falon? EPS vagy XPS? A fotón elég kéknek látszik, bár lehet, hogy a fehéregyensúly nem az igazi. De aligha 10-15 cm-es ami már hőszigetelésnek nevezhető.

Rabb Ferenc

XPS az szerintem a lépcsős szélével...

PSoft

Ma már a színe semmit nem mond, akár padlizsán lila is lehetne. :)
De valóban, igazad van, kék XPS hab van/volt a falon.
Biztos úgy van, mint ahogy gondoljátok...ezt hozta a nyúl "okosba".
Szegény ember meg a vékonynak is örül, főleg ha "occó pénzé" jött.

De legyen az akármilyen is, -típusra, vastagságra- ha az szakszerűen van felrakva, most...nincs ez a probléma.

Szalai György

[#t19p171029#]
Ez hogy működik? Mitől szolárabb a szolárkábel, mint a nemszolár kábel?
Miben más ez, mint a közönséges MCu?