Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Pontosabban...

...még egy,de azt (még) nem lehet boncolni. [#kacsint]
Az én türelmem...végtelen. [#wave]

PSoft

Hát...ilyenem sincs! [#rinya]

PSoft

Itt persze...magunkra gondoltam! [#vigyor2]

fisrcxuk3

Mind ettől függetlenül , jó volt mutogatni az " őskort .Köszönöm .

PSoft

jani300

Ez az TBK , barnás valami bakelit féle dobozban !

Csuhás

Ott a mágnes két pólusa között az pici sönt lemezke, (4. fotón jól látszik ) Annak az elmozdításával be tudod állítani az alapműszer érzékenységét. Ezzel kompenzálhatod a minden méréshatárban jelentkező hibát.

PSoft

Bingóóó!

No majd egyszer, mutatok egyet...boncolva! [#vigyor2]

PSoft

Köszönöm az infót, de...

1. -Nem biztos hogy "atom pontosságú" műszert akarok én ebből fabrikálni.
2. -Hogy mozdíthassam a sönt lemezkét, fel kell lazítanom a rögzítő csavarját.
     Az pedig látható marad, sérül a csavar és lemezke rögzítő festése.
     Nem mintha lényeges volna, de...látszani fog a mérőmű "babrálásának" a nyoma.
     Amit csak lehet, az eredeti állapotában akarok megőrizni rajta.
     Szívem szerint, igazából még a két törött banánhüvelyt sem akarnám kicserélni, az eredeti forrasztás/festés/lakkozás sérülése miatt.

Csuhás

Te tudod, de szerintem egy műszer beállítása nem ront annak eredetiségén, ráadásul piros körömlakk ma is kapható.

PSoft

Idéz(Hasonló szigetelés vizsgáló volt , kék és piros nyomógombbal ,és az már elemes volt)

Kék és piros gomb stimmel, két laposelem az elemtartóba, stimmel... :)
No...íme, itt az "őrmester riogató". [#vigyor2]

PSoft

svejk

De azért erdekes, az ember azt hinné hogy az évek folyamán inkább gyengül a mágnes és kevesebbet kellene mutatnia.

Rabb Ferenc

Lehet, hogy a rugók jobban gyengültek?  [#nemtudom]

svejk

Az ám, tényleg! [#eljen]