Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

ddwtvxew

Sziasztok!

Szeretnék egy faelgázosító reaktor építeni.
Előtte viszont olvasnék róla, előnyei hátrányai?
Lakás fűtésére érdemes lehet használni?
Milyen lehet a hatásfoka egy vegyes tüzelésű kazánhoz képest?
Így első körben ezek a kérdések merültek fel bennem.

Régebben volt egy link, ahol régebbeni könyveket lehetett letölteni. De a forrást nem találom.

Egy hasonló kivitelezésben gondolkodom:

https://www.woodgasifierplans.com/courses/wood-gasifer-builders-bible

PSoft

Ebből is látszik hogy...Te vagy a tűzoltó, nem én. :)
De most hogy huzamosabb ideig élveztem a vendégszeretetüket, azt tudom mondani...nem az én világom.
('anno, a katonásdit is rühelltem)

jani300

Szerény tudásom szerint fűteni evvel értelmetlen dolog .
Háborúk idején , robbanómotorok táplálására használták , a benzin hiány enyhítésére ,pótlására .
Fűtésre faelgázosító kazánnak több értelme van .

J-Steel

A fa égésekor kettő reakció megy végbe. Először levegővel hidrogén, vízgőz és szén-monoxid keletkezik. Ez az a büdös valami ami a nedves fa égetésekor jön elő. Ha ezt a büdös valamit egy vízzel locsolt csőbe vezetjük (vigyázva hogy többletlevegőt ne kapjon) akkor a csőben lecsapódik a vízgőz, és már csak éghető anyag marad. Ezt aztán el lehet égetni.
 A szénmonoxid miatt én nem szórakoznék vele. Ha faelgázosító kazán kell, akkor lehet venni kompletten. Jó huzatú kémény kell neki és köbméteres puffertartály, mert csak úgy tud gazdaságosan dolgozni, ha nagyon megy.

7cim5mm0

Annyit hozzáteszek, hogy elsősorban nem a CO miatt aggódnék, hanem mert egyébként erősen tűz és robbanásveszélyes a folyamat házi barkács körülmények között, egy úgy ahogy sikerült készülékkel.

jani300

Most láttam , talán másnak is érdekes .
Vicces hogy ez a faelgázosító ,egy elterjedt dolog lehetett .
De a kényelmes európai ember elfelejtette .

zozo

A VW meg a Mercedes is gyártott fagázos autókat.
Olvastam egyszer, hogy Ázsiában még napjainkban is futnak autók fagáz hajtással. (Országnévre nem emlékszem)

jani300

Igen ,traktorok is mennek evvel valahol keleten ,mert megújuló :)
Akkor lesz tuti a villanyautó ,ha a tank is avval megy :)
Ha tank nem is ,de fagázos katonai teherautó volt .
Nem igazán ide való ,de itt volt egy nem idevaló kérdés .
Egy időben nagyon érdekelt ez a téma .

PSoft

[#t200p49683#]

IdézA gyári rokkantkocsi vezérlések általában mind bonyolultak...
Írja [#66@svejk] .

No, ez ugyan nem rokkantkocsi, csak egy nyomorék villanyborotva. :)
Elég bonyolultnak tűnik ez is...
Hogy mi döglött meg benne a rengeteg bizbasz közül...sosem fog már kiderülni.
Így apróra bontva...megy a kukába! [#vigyor]

RJancsi

Újrahasznosítás... [#nyes]

Szalai György

Indukciós villanytűzhely NyÁK-lapján mik azok a szaggatott vezetősávok?
Hogyan vezet, ha szaggatott?

RJancsi

Nagyobb áramok elviselése érdekében így "vastagítják" a vezetősávot. És azért nem folytonos, mert a hullámforrasztás ilyet tud kialakítani.

TBS-TEAM

Az alatta lévő réz folia vezet [#eplus2]
Tervezési felületnövelés hűtőfelületnek.
József

TBS-TEAM

A hullámforrasztás teljes felületet le tud fedni nincs limit.
József

RJancsi

Azt olvastam, hogy a felületi feszültség miatt a szakaszok vagy cseppek vastagabbra készthetők hullámforrasztással, mert folyamatos vonalnál az ón szétterül és csak vékonyan "futtatja be" a felületet.